Home

Ão & Morpheus

Concert
Datum
vr 10 mei
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Tamino, Thomas Azier, Sevdaliza
Incl. servicekosten
Gepresenteerd door
EKKO & de Brakke Grond

Twee betoverende stemmen met authentieke verhalen en veelheid aan meeslepende invloeden

Samen met onze vrienden van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond presenteren wij een show met twee hoofdprogramma’s waarvan één Vlaams en één Nederlands. In deze double bill presenteren wij het Belgische kwartet Ão en Amsterdamse singer-songwriter Morpheus.

Ão
Het woord ‘uniek’ wordt te pas en te onpas gebruikt, maar op Ão is het daadwerkelijk van toepassing. En niet alleen vanwege de bijzondere bandnaam. De Belgische band combineert namelijk op sensuele wijze elementen uit new age, folk, ambient en synthpop, en herbergt zowel Mozambikaans-Portugese als Zuid-Amerikaanse invloeden. De formatie rond zangeres Brenda Corijn is het ene moment zachtaardig en hypnotiserend, het volgende dansbaar en overweldigend, als een temperamentvolle minnaar die tijdens een tedere kus plots in je lippen bijt. Wie dit veelbelovende viertal toch met vakgenoten wil vergelijken, zoekt zijn heil bij James Blake, Arooj Aftab en FKA Twigs, maar schiet eigenlijk altijd tekort.Ão laat zich nog het best vatten in het Portugese woord saudade, de onvertaalbare mengeling van verlies, gemis en liefde. Wie horen komt, zal voelen.

Morpheus
Met zijn betoverende stem maakte de in Amsterdam gevestigde singer-songwriter Morpheus vorig jaar zijn debuut met de EP ‘Morphosis’. Het plotse overlijden van zijn moeder leerde hem dat je niet moet wachten met de dingen die je graag wil doen. Hij besloot deze aangrijpende ervaring om te zetten in een helende kracht: het vertellen van authentieke verhalen door middel van zijn muziek. Sindsdien maakt hij furore met veelbesproken optredens op onder andere Grasnapolsky en Eurosonic Noorderslag. Ter voorbereiding op zijn volgende release, die begin 2024 uitkomt en geproduceerd wordt door Thomas Azier, experimenteert hij met klassieke en orkestrale elementen samen met hedendaagse producties zoals digitale beats

Dit vind je vast ook leuk