Home

Benjamin Herman’s Bughouse & RuinsZu

Concert
Datum
vr 17 mei
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
New Cool Collective, James Chance & The Contortions, black midi
incl. servicekosten
Gepresenteerd door
dB's & EKKO & TivoliVredenburg

double bill van explosieve jazzpunk en experimentele klanken

Benjamin Herman
Hoewel hij veelal bekend is als jazzmuzikant, is Benjamin Herman als beginnend muzikant sterk beïnvloed door de DIY-mentaliteit die was overgewaaid uit Engeland met punk eind jaren ‘70. Met Bughouse laat hij een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes laat samenkomen: een explosieve clash van punk en jazz. Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg (Seein’ Red, Lärm, The Marxbros) leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle By Night) was de line-up compleet. In mei 2024 komt het nieuwe Bughouse album uit: met nieuwe energie en vertrouwde ingrediënten als jazz, punk en noise belooft het opnieuw een onvergetelijke toevoeging aan zijn discografie te worden.

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest.

RuinsZu
De samenwerking tussen het Japanse Ruins en het Italiaanse ZU is langverwacht en belooft veel explosiviteit. Zowel Ruins als ZU zoeken de grenzen van muziek op en doorbreken alle genre- en stijlgrenzen. Sinds eind jaren 90 touren en spelen ze samen en nu hebben leden van beide bands samen de nieuwe creatie RuinsZU gevormd. Dit voorjaar Touren ze voor het eerst als geheel door Europa en komt de prog-rock/zeuhl/punk/noise/fusion van Ruins samen met de punk en metal van ZU. Ze zullen live zowel materiaal van Ruins als Zu presenteren, evenals de veelbelovende nieuwe muziek die ze momenteel samen aan het schrijven zijn.

Dit vind je vast ook leuk