Home

billy woods

+ Keenan Mundane

Concert
Datum
zo 5 feb 23
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
MIKE, R.A.P. Ferreira
Incl. servicekosten

New Yorkse rapper brengt complexe, inventieve flows met grensverleggende producties

Rapper billy woods begeeft zich in de abstracte hiphopscene van New York en is veelgeprezen om zijn complexe en inventieve flows, aangevoerd door grensverleggende producties. In 2002 bracht woods zijn eerste album uit, waarna op hoog tempo meer volgde. Met geschiedenis en religie als rode draad bracht de rapper in 2022 maar liefst twee nieuwe albums uit, ‘Aethiopes’ en ‘church’. Naast zijn solowerk staat woods ook bekend om zijn samenwerking met Cannibal Ox’s Vordul Mega en als helft van Super Chron Flight Brothers en Armand Hammer.

Keenan Mundane
Keenan Mundane, het gloednieuwe project van Wesley Fransen, vertelt je zijn verhaal gewapend met niets meer dan een sampler en een microfoon. Door zich naar eigen zeggen te laten beïnvloeden door artiesten als JPEGMAFIA, Earl Sweatshirt en MF DOOM, geeft de rapper je een nieuwe kijk op het ruige U.S. en U.K.-geluid. Leuk feit: je kunt Wesley ook kennen van de bubble-grungeband TAPE TOY; begin 2022 verscheen hun debuutalbum “Honey, WTF”.

Razzmic
Razzmic groeide op in de jaren negentig en nul: een gouden tijdperk voor R&B, boom-bap en neo-soul: dat is dan ook waar het fundament voor hun brede muzikale palet werd gelegd. Vervolgens stortte de dj zichzelf in electro, jazz, boogie en spacey spirituals vanaf de tienerjaren, en zo ontwikkelde de Utrechtse dj een voorliefde voor mellow toetsen, gebroken ritmes, verbluffende jazzfunk en clubby cross-overs door de jaren heen.

Tip van Rosa, stagiair vormgeving

"Ik kijk erg uit naar het concert van Billy Woods omdat hij een goede sfeer neerzet bij zijn concerten en ik zijn abstracte hiphopteksten geniaal vind"