Home

Brihang

+ GIJS

Concert
Datum
za 17 feb
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Typhoon, Zwangere Guy, Rico & Sticks
Incl. servicekosten

Eigenzinnige Belgische rapper verlegt genregrenzen

Brihang, Boudy Verleye voor z’n ouders, is vanaf jongs af aan een artiest om van nabij te volgen nadat zijn passie voor hiphop ontstond via de skateshop van zijn vader.
Nog geen tien jaar nadat hij zijn eerste stappen zette als muzikant, is Brihang uitgegroeid tot een zelfverzekerde artiest die zijn geluid gevonden heeft. Onder het motto “Hiphop hoeft niet stoer te zijn” maakt hij verfrissende poetische hiphop die je raakt en doet nadenken.

Het artistieke werk van de beeldhouwer-van-opleiding stopt ook niet na de studio, door actief mee te werken aan videoclips en alle bijhorende grafische vormgeving weet hij ook de visuele uitingen een eigen persoonlijke signatuur te geven.

Deze zomer verraste Brihang zijn fans met twee singles ‘Telefoontje’ en ‘Tussenin’. Dit najaar komt hij met een nieuw, persoonlijk album, ‘Droomvoeding’, geïnspireerd door zijn nieuwe levensfase waarin hij evenwicht probeert te creëren tussen een jong gezin en het najagen van zijn carrière. Na deze zomer menig festival platgespeeld te hebben gaat hij met zijn nieuwe plaat op tour en doet hij ook Utrecht aan voor een intiem optreden in EKKO.

Support: GIJS

Hoe maakt deze jongen hiphop, hoe maakt deze jongen rap? Wat is deze man z’n story, wat is deze man z’n trap? Jezelf perfect introduceren door middel van enkele pertinente vragen, het is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Enter GIJS, wiens enigmatische verschijning voorlopig wel meerdere vragen oproept. De Nederlandse rapper die momenteel in Antwerpen woont, bruist van de energie.en laat op zijn tweede EP, de CISMAN EP horen dat hij in ijltempo zijn eigen geluid aan het ontdekken is.

Dit vind je vast ook leuk