Home

Centraal Laat | EKKO x Double Act

Overig
Datum
do 1 dec 22
Open
18:00
Aanvang
18:30
Eindtijd
21:30
Locatie
Gepresenteerd door
EKKO + Centraal Museum

HÉT AVONDCONCEPT VOL MET MUZIEK EN SPOKEN WORD IN HET CENTRAAL MUSEUM

Op donderdag 1 december opent het Centraal Museum in samenwerking met EKKO, Mensen Zeggen Dingen en Culture Shock extra lang de deuren. Rondom de tentoonstelling ‘Double Act’ vinden er verrassende muzikale samenwerkingen, verrijkende workshops en grensverleggende spoken word-voordrachten plaats.

Muzikale duo’s in samenwerking met Culture Shock
Culture Shock, een project dat is voortgekomen uit De Voorkamer, presenteert drie muzikale duo’s in de Tuinzaal van het museum. Dit zijn drie duo’s van muzikanten met verschillende culturele en muzikale achtergronden die samen voor een nieuw muziek geluid zorgen. Het gaat om de Nederlandse zangeres Desiree Coumans & de Iraanse tar-speler Khorshid Dadbed, de Syrische percussionist Modar Salama & de Nederlandse multi-instrumentalist Jornt Duyx en de Syrische oud-speler Talal Fayyad & de Spaanse klarinettist Oriol Mares.

Spoken word in samenwerking met Mensen Zeggen Dingen
In samenwerking met Mensen Zeggen Dingen presenteren we op verschillende plekken in de expositie spoken word-artiesten die ieder twee keer een korte performance geven bij een van de videowerken: Daniëlle Zawadi, Lev Avitan en Sholeh Rezazadeh.

Minidocumentaires van EKKO’s residentieproject
Tot slot presenteert EKKO in het auditorium een compilatie van de korte documentaires die zijn gemaakt rondom het residentieproject van EKKO in 2021. Vijf duo’s van artiesten, namelijk Robin Kester & Kaap, Jameszoo & Niels Broos, Gita Buhari & Fabrik, Mucky & Raven Artson en Rats on Rafts & Palmbomen werden aan elkaar gekoppeld om samen nieuwe muziek te maken. Dat proces werd vastgelegd in minidocumentaires; de nummers zijn gebundeld op een exclusieve compilatie-LP.