Home

Chibi Ichigo & Meetsysteem + Victor de Roo

Concert
Datum
do 8 dec 22
Open
19:30
Aanvang
20:00
Voor liefhebbers van
Identified Patient, IKRAAAN, Elias Mazian, De Ambassade
incl. servicekosten
Gepresenteerd door
EKKO & De Brakke Grond

Double bill waarin kleinkunst, poëzie, pop en keiharde elektronische geluiden elkaar kruisen

LET OP: de tijden van deze show zijn gewijzigd

Dit is de verplaatste show van 12 mei 2022.

Doeltreffend, zelfverzekerd en veelzijdig. Soms onnavolgbaar voor de Nederlands-sprekende, maar juist de grenzeloze mix van hiphop, techno en bars in het Engels, Nederlands en Russisch(!) maken Chibi Ichigo tot een zeer noemenswaardig talent.  Neem nieuwste single Paranoia (2021), een gemene technobeat met een nog gemener industrieel synth-loopje die doen denken aan verlaten fabrieken in Rusland. Daarbovenop: diepgravende, poëtische teksten die de duisternis niet ontwijken. Met gezelschap van Krisy en Zwangere Guy weet je dat het netwerk breed is, maar Ichigo is het beste in haar eigen kracht. Zondig nu, bid later: Chibi Ichigo kent (taalkundige) grenzen noch evenbeeld.

Eerder dit jaar brachten Meetsysteem en Victor de Roo hun gezamenlijke EP “Was het maar eens niet zo’n feest” uit, maar dat dit duo een double bill van de avond met Chibi Ichigo komt maken is zeker wel een viering of twee waard. Meetsysteem liet afgelopen jaar de eclectiek al zegevieren met zijn EKKO-show in oktober, waar de slingers aan het plafond hingen. Nu komt hij met de Brusselse dj/producer Victor De Roo terug voor een show vol kleinkunst, poëzie en pop verpakt in een clubby jasje van 909 drums en betoverende synths. Met één voet in de club wordt het zeker wel feest – al is dat misschien niet op de uitbundige manier die je gewend bent. Deze verrassende samenwerking tussen twee buren met verschillende benaderingen maar eenzelfde muzikale kern krijgt je alvast warm en geïnspireerd voorafgaand aan Chibi Ichigo.

Tip van Dirk, concertprogrammeur

"Chibi Ichigo is one of a kind, een spectaculaire superster in wording. Eerst maakte ze vooral hiphop in het Vlaams, Engels en Russisch. Op haar kersverse debuutalbum SABINA laat ze zich meer inspireren door de eigenzinnige en soms snoeiharde elektronica van The Prodigy, Soulwax en Justice. Ik vind het heel cool dat we haar kunnen presenteren in EKKO, wat mij betreft een must see."

Dit vind je vast ook leuk