Home

Day for Palestine

Overig
Datum
zo 9 jun
Open
13:00
Aanvang
13:00
Locatie
Gepresenteerd door
EKKO & BAK

fundraiser event voor Palestina waar kunst en activisme samenkomen

BAK, basis voor actuele kunst, en EKKO organiseren een dag waar kunst en activisme samenkomen. Een fundraiser event voor Palestina in samenwerking met kunstenaar Phil Collins, Tabaria Café, PrintForPalestine, en b.ASIC a.CTIVIST k.ITCHEN.

Phil Collins – They Shoot Horses
They Shoot Horses is een videowerk uit 2004 van de Engelse kunstenaar Phil Collins. Geïnspireerd door dansmarathons in de jaren 30 filmde Collins negen jongeren uit de Palestijnse stad Ramallah terwijl zij acht uur lang dansen op popmuziek uit verschillende stijlen (van The Smiths tot Aretha Franklin). Dit werk kan ook worden beoordeeld in relatie tot zijn politieke en geografische context en tot de mondiale invloed van de westerse cultuur. Door de nadruk te leggen op het plezier van de deelnemers aan popmuziek, zouden de video’s gezien kunnen worden als een uitdaging van stereotiepe karakteriseringen die jonge Palestijnen enkel in termen van het Israëlisch-Palestijns conflict definiëren.

Print for Palestine
Print for Palestine is een collectief dat geld inzamelt voor Medical Aid for Palestinians, een organisatie die rechtstreeks Palestijnse zorgverleners ter plaatse ondersteunt. Een klein team van vrijwilligers drukken prints en bedrukken kleding en halen daarmee geld op.

Tabaria Cafe & b.ASIC a.CTIVIST k.ITCHEN
Tabaria Cafe en BAK’s keuken b.ASIC a.CTIVIST k.ITCHEN werkt samen om in onze keuken eten komen maken dat geïnspireerd is door Palestina. De Basic Activist Kitchen wordt gerund door een groep activisten, kunstenaars en onderzoekers uit Utrecht, met achtergronden in theater, kunst, kraken, organiseren, antropologie, geschiedenis en genderstudies.