Home

EKKO Hoorcollege

Overig
Datum
wo 29 mei
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
incl. servicekosten

Lokale producers op de kaart

Hoorcollege, EKKO’s verdiepende en verbredende serie interactieve talkshows rondom het clublandschap, festivals en het live-circuit, is terug! Nadat we bij de vorige editie een kijkje in de productionele keuken hebben gekregen en mee werden genomen in de wereld van de festivalproductie, is het nu tijd om de studio in te duiken: deze editie staat namelijk volledig in het teken van lokale muziekproducers.

Waar er vroeger dure apparatuur en getrainde specialisten nodig waren om muziek op te nemen, kan dankzij technologische ontwikkelingen tegenwoordig iedereen met een laptop een nummer maken. Wat betekent dit voor het maakproces? Hoe wordt muziek tegenwoordig gemaakt? En door wie?

In deze speciale interactieve editie van Hoorcollege komt er niet alleen een uit Utrecht afkomstige producer aan het woord over haar/hun/zijn praktijk, er zal ook ruimte zijn voor het beluisteren en bespreken van ingestuurd werk. De avond wordt afgetrapt met een in-depth interview met Tala Drum Corps over zijn muziek en maakproces. Lokale Utrechtse producers SOFT CLIP (Gele Lambo & puurvuur) zullen in gesprek gaan met Tala Drum Corps om meer te weten te komen over hoe hij te werk gaat in het maken van producties en het vormgeven van zijn kenmerkende sound. Aansluitend zal er een selectie van  ingestuurde werken gedraaid worden op het EKKO geluidssysteem, waarna er ruimte is voor de makers om te reflecteren en in gesprek te gaan over hun muziek. De avond zal worden besloten met een open decks sessie, waar iedereen van harte uitgenodigd is om hun muziek te delen.

Dus ben je een producer en kom je uit Utrecht of omstreken? Stuur je muziek dan voor vrijdag 24 mei 23:59 in via deze knop, en wellicht wordt het op deze avond gedraaid!