Home

Etran de L’Air

+ Amara Diabate

Concert
Datum
vr 1 sep 23
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Tinariwen, Bombino, Mdou Moctar
Incl. servicekosten

Sahara-blues met een overvloed aan gitaren en hypnotiserende solo’s

Etran de L’Aïr (de sterren van Aïr) verwelkomt je in het geluid van Agadez, naar eigen zeggen de hoofdstad van Sahara-blues. De band uit Niger bestaat uit broers en neven en speelt al meer dan 25 jaar samen. Gekenmerkt door hypnotiserende solo’s en een overvloed van gitaren, maakt Etran de L’Aïr onderdeel uit van dezelfde scene als Tinariwen, Mdou Moctar en Bombino. Ze brachten afgelopen jaar hun best ontvangen album tot nog toe uit onder de noemer ‘Agadez’. Eerder waren ze in Nederland al te zien op Valkhof festival en Le Guess Who?, deze zomer maken ze een eerste entree in EKKO.

Support: Amara Diabate
De virtuoze drummer en koraspeler Amara Diabate vertelt met zijn muziek de geschiedenis van zijn thuisstreek in het West-Afrikaanse Guinee. Geïnspireerd door personen zoals zijn grootvader en moeder begon hij zijn muzikale carrière toen hij twaalf jaar oud was en leerde hij de djembé te bespelen en later ook instrumenten zoals doundoun, kenkeni, gongoma, sangban en de kora, een 21-snarige luit. Sinds 1994 woont Amara in Nederland en geeft sindsdien muziekworkshops en begeleidt Afrikaanse danslessen. Vaak treedt hij op met zijn groep Super Landaya, maar voor deze gelegenheid speelt hij solo in EKKO.

Let op: vanaf 1 mei 2023 verkoopt EKKO tickets via ons nieuwe ticketingsysteem Stager. Heb je voor 1 mei 2023 een ticket gekocht, dan heb je een Paylogic-ticket in bezit. Deze tickets blijven gewoon geldig en bieden toegang tot EKKO voor aankomende shows. 

Dit vind je vast ook leuk