Home

Florist

+ Sophie Janna

Concert
Datum
wo 22 mrt 23
Open
19:00
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Big Thief, Soccer Mommy, Frankie Cosmos
incl. servicekosten

Sublieme indiefolk van eenzame klasse

Met een titelloos derde album brak Florist deze zomer officieel uit het liefhebbershoekje. De grote zielenwinner? Songs die klinken als een warme omhelzing, van zo klein als een dagboekkrabbel tot zo groots als een episch filmarrangement. Maar er is altijd een gemene deler: breekbare oprechtheid, en de nagalmende prachtstem van Emily Sprague. Geen wonder dat je een vergelijking met Big Thief of het eerdere werk van Bon Iver snel maakt in je hoofd: Florist kan zich al jaren meten met de besten uit het genre. In het voorjaar van 2023 droom je weg bij de band in EKKO.

Support: Sophie Janna
Sophie Janna werd verliefd op traditionele Schotse folk toen ze een tijd in Edinburgh woonde. Die invloeden hoor je goed terug in haar warme, gevoelige nummers, waarmee ze probeert te ontsnappen aan donkere gedachten. Na vijf albums met traditionele folk, waarvan vier met haar duo The Lasses, en één solo, verscheen eind 2021 een eerste verzameling van haar eigen werk: EP Wide World.

Tip van Clasine, medewerker bij Plato

"De muziek van Florist is als een warm bad. Emily A. Sprague zegt met weinig veel en weet heel knap in een paar zinnen het alledaagse met de diepere lagen van het leven te verbinden. Luisteren naar Florist is voor mij echt een ervaring. Het neemt je mee naar een troostrijke, veilige haven, waar het oké is om niet helemaal oké te zijn. Ik luister al een aantal jaar naar de muziek van Florist, maar heb ze nog niet eerder live kunnen zien. Ik kijk dan ook heel erg uit naar de show in EKKO!"

Dit vind je vast ook leuk