Home

Lael Neale

+ Guy Blakeslee

Concert
Datum
do 7 sep 23
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Feist, Jessica Pratt, Cate Le Bon
Incl. servicekosten

Sprankelende indiefolk blinkt uit in liefde voor lo-fi en minimalisme

Vier sporen, een stem en een omnichord; meer heb je niet nodig om een indrukwekkende plaat af te leveren. Lael Neale bewees het in 2021 met haar album vol lo-fi, nostaligische liedjes met poetische teksten ‘Acquainted with Night’, waarvoor ze tekende bij het gerenommeerde platenlabel Sub Pop. Aan het begin van de pandemie verhuisde ze terug naar de boerderij van haar ouders in Virginia; in die rust begon ze juist meer up-tempo muziek te maken. Het is te horen op haar nieuwste album ‘Star Eaters Delight’, waarop haar karakteristieke lo-fi melodieën terugkomen, maar nu ook in combinatie met new wave-synthbeats, een dreunend orgeltje en rommelige gitaar-riffs.

Support: Guy Blakeslee
Guy Blakeslee, bekend van The Entrance Band en tevens de gitarist van Lael Neale, komt deze avond met zijn soloproject de zaal opwarmen. Hij heeft zich drie jaar lang gewijd aan het maken van cassettebandopnames met instrumentale composities en beschouwt zijn muziek als ‘healing music’ uit parallelle dimensies, met invloeden variërend van new age tot ambient soundscapes.

Tip van DJ St. Paul

"Mijn sterrenhemel, wat vind ik de muziek van Lael Neale toch mooi. Je hoort flarden DIY popgeschiedenis. Baslijn Joy Division hier. Synthesizer Suicide daar. Zelf noemt ze Velvet Underground als inspiratie. Ondergronds, onder de radar, onder de dekens. “It’s springtime and all I do is cry”." Maar vergis je niet, haar muziek gloort evenzeer in de vensterbank als op de dansvloer. I Am The River is een prime time hit tijdens Perfect Indie Disco in EKKO. En mijmer nou zelf: is er iets mooier dan de tranen uit je lichaam dansen? Op donderdag 7 september doe je dat bij haar liveshow in EKKO."

29 jun

Lael Neale – White T-Shirt

Dit vind je vast ook leuk