Home

Le Guess Who? 2022

Overig
Datum
vr 11 nov 22
Open
18:15
Aanvang
18:45
Locatie
Tickets extern
Gepresenteerd door
Le Guess Who?

Bekijk hier het blokkenschema. 

Vanavond in EKKO

Dos Monos
Nappy Nina
Bint7alal
Evicshen
Patric Catani

 

Met als ondertitel A Celebration of Sound is Le Guess Who? een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Het festival presenteert artiesten en geluiden die op andere podia nauwelijks te zien en horen zijn. De 15de jubileumeditie vindt plaats van 10 t/m 13 november 2022 in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs.

CURATOREN
Het uitnodigen van gastcuratoren om hun eigen programma’s samen te stellen is door de jaren heen een geprezen kenmerk van Le Guess Who? geworden. Curatoren maken een persoonlijke selectie van hun inspiraties en gelijkgestemde artiesten, met gevestigde namen naast opkomende acts. In 2022 zijn dit de uit Baltimore afkomstige experimentele rockband Animal Collective; West Coast hiphop trio clipping.; en het Londense underground collectief CURL (Mica Levi, Coby Sey & Brother May).

OPTREDENDE ARTIESTEN
Op vrijdag 11 november vind je op het programma o.a. het Londense underground collectief CURL (Mica Levi, Coby Sey & Brother May); het uit Tokyo afkomstige experimentele hiphop trio Dos Monos; de ambient/jazz van het Duitse Bohren & der Club of Gore; de familiegroep The Staples Jr. Singers, wiens album 'When Do We Get Paid' uit 1975 recentelijk opnieuw werd uitgebracht door David Byrne’s Luaka Bop label, treden voor het eerst in 40 jaar live op, en voor het eerst ooit buiten de Mississippi Delta; de Palestijnse artiest, rapper en producer Bint7alal; de Londense, opkomende indieband Dry Cleaning; de uit Detroit afkomstige, in Berlijn woonachtige Laurel Halo; West Coast hip hop trio en festivalcurator clipping.; de uit Chicago afkomstige Jana Rush, wiens werk het best te omschrijven is als een meesterlijke elektronische achtbaanrit; de Amsterdamse indierockband Personal Trainer die hun nieuwe album ‘Big Love Blanket’ live in première brengt; en een programma gepresenteerd door de Nederlandse pionierende muzikant Bong-Ra.

 

Dit vind je vast ook leuk