Home

Le Guess Who? 2023

Datum
zo 12 nov
Open
19:00
Aanvang
19:30
Locatie
Gepresenteerd door
Le Guess Who?

A celebration of sound

Met als ondertitel “A Celebration of Sound” wordt Le Guess Who? beschouwd als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Le Guess Who? staat in het teken van grensverleggende geluiden die je op andere plekken niet of nauwelijks te horen krijgt, maar die nieuwe perspectieven bieden op wat mogelijk is binnen de muziek.

Le Guess Who? keert van 9-12 november 2023 terug naar Utrecht voor de zestiende festivaleditie. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, werfkelders en clubs.

Op zondag 12 november vind je op het programma o.a. de Caribisch-Belgische componist, producer en muzikant Nala Sinephro; Franse multidisciplinaire artiest en producer Crystallmess; Nok Cultural Ensemble, het nieuwe collectief van de Nigeriaans-Britse muzikant Edward Wakili-Hick (Sons of Kemet, Steam Down, Kokoroko); de Engels-Franse avant-popgroep Stereolab die wordt geprezen als een van de invloedrijkste en eigenzinnigste bands van de jaren 90; pianist, componist en arrangeur João Donato, die een ongeëvenaarde invloed heeft gehad op de ontwikkeling van bossa nova en Braziliaanse jazz, en die zijn 90e verjaardag viert op het festival; en Faiz Ali Faiz, die werd geboren in zeven opeenvolgende generaties qawwalis (die de oude vorm van religieuze soefimuziek uit Pakistan en Noord-India uitvoeren) en sindsdien een eigen qawwali-sensatie is geworden, dankzij zijn ruime bereik en bezielde zang.

TICKETS
Tickets voor Le Guess Who? 2023 zijn verkrijgbaar via leguesswho.com/tickets.