Home

Lewsberg

+ The Grey Pants

Concert
Datum
vr 1 dec 23
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
The Velvet Underground, Pavement, Dry Cleaning, Ought
Incl. servicekosten

ROTTERDAMMERS BRENGEN GENUANCEERDE INDIEROCK MET LITERAIRE LADING

Het Rotterdams kwartet Lewsberg houdt van literatuur, dat mag duidelijk zijn. De band vernoemde zichzelf naar cultschrijver Robert Loesberg en bracht ooit de single Non-fiction Writer uit. Scherpzinnige teksten en rauwe gitaren zijn even kenmerkend voor de band als hun minimalistische en zachtmoedige kant. Zo nu en dan wordt hun nonchalante indierock aangekleed met een viool- of orgelpartij, maar het blijft bewust ingetogen. Op hun nieuwe album ‘Out and About’, dat op 15 september 2023 uitkomt, benadrukken ze dan ook voornamelijk het gevoel van nuance en doen hiermee een poging om de toenemende drang naar sensatie te bestrijden.

Support: The Grey Pants
Het duo Koorn en Van Zevenbergen vormt samen The​ ​Grey Pants​, een charmant project waarin beide songwriters de ogenschijnlijke onbenulligheden des levens uitvergroten tot mooie luisterliedjes. In 2018 bracht het duo hun debuutalbum in eigen beheer uit en binnen een jaar verscheen hun tweede album, ‘We love Ria’ bij Excelsior Recordings. In 2022 presenteerde The Grey Pants hun meest recente single ‘Kingsday’, waarin te horen is hoe het geluidspalet (bewust) beperkt is gebleven. Ondanks deze simpele ingrediënten huist in ieder liedje een specifiek karakter en verhaal.

Tip van Ricky (Meetsysteem)

Lewsberg is de coolste band ter wereld. Je verdrinkt in het geluid, in de verhalen en in de grooves. Het is een tegenwerking op alles wat ons nu op de verkeerde manier stimuleert, en toch zijn ze ook ultra-modern. Hun laatste plaat Out And About bruist en trilt als nooit tevoren. Ga heen en luister goed. En vraag vooral verzoeknummertjes aan! (grapje, niet doen)

Dit vind je vast ook leuk