Home

Militarie Gun

+ Gumm + Marathon

Concert
Datum
zo 19 nov 23
Open
19:00
Aanvang
19:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Idles, Fontaines DC, Turnstile
Incl. servicekosten

AMERIKAANS VIJFTAL BRENGT BRULLENDE MELODISCHE HARDCORE PUNK

Sinds de oprichting in 2020 schiet de rusteloze hardcore punkband Militarie Gun als een speer vooruit. Gedreven door de veelzijdige creatieve wilskracht van frontman Ian Shelton laat de groep, bestaande uit gitaristen Nick Cogan en William Acuña, drummer Vince Nguyen en bassist Max Epstein, zich beïnvloeden door een uiteenlopend scala aan muziekstijlen. Hoewel de sound van de Amerikaanse band diepgeworteld zit in punk en hardcore is er ook een meer melodisch geluid te horen met invloeden van onder andere Fugazi en Guided By Voices. Hun debuutalbum Life Under The Gun voelt als een volwaardig project waarin de band samenkomt tot een onstuitbare kracht. De 12-nummerige plaat wordt gevoerd door ritmische drums, verwrongen baslijnen en het aanstekelijke gebrul van Shelton. Waar ze eerder in Nederland te zien waren op Metropolis, Klikofest en Doornroosje brengt Militarie Gun nu hun energieke liveshow naar EKKO.

Support: Gumm
De wereld heeft genoeg heavy hardcore bands, maar er is maar één Gumm. De vijfkoppige groep uit Tennessee is een merk wat de basisingrediënten van het genre uitsnijdt en ze aandachtig opnieuw samenvoegt naar hun eigen beeld. Begonnen als een metal band, is het geluid van Gumm inmiddels geëvolueerd naar meer hardcore-punk. Het eindresultaat zit vol met onvoorspelbare structuren en verrassende akkoordwisselingen.

Support: Marathon
Een Amsterdamse mix van Shoegaze en Postpunk met een stevige scheut maatschappijkritiek. “Uit frustratie zijn we herrie gaan maken”, aldus de band. Met een explosieve mix van shoegaze en post-punk uitten de Amsterdammers hun frustratie over de steeds groter wordende tweedeling in de maatschappij. Marathon lijkt hun ideale muziek gevonden te hebben in de ietwat donkere en  energieke sounds.

Dit vind je vast ook leuk