Home

Parotia

W/ Edgar Ramiro & Katayoun

Club
Datum
za 25 mei
Open
23:30
Aanvang
23:30
Eindtijd
04:00
Locatie
Leeftijd
18+
Voor liefhebbers van
Boogie, Funk, Cumbia, Latin, Afro, House
incl. servicekosten

EEN NIEUWE NACHT GEBOREN VANUIT DE BEHOEFTE OM MÉT ELKAAR TE DANSEN

In een landschap dat gedomineerd wordt door de hardere elektronische geluiden wil Parotia ruimte creëren voor een soulful geluid in de Utrechtse nacht. Parotia, wat refereert naar de paringsdans van de gelijknamige Nieuw-guineese paradijsvogel, wil met zachtere en warmere geluiden mensen weer mét elkaar laten dansen. Een stap weg van het individualisme en een sprong richting elkaar toe. Een kleurrijke blend, waarin house, disco, latin, afro en boogie among many others te horen zullen zijn. Met tijdens deze editie Katayoun en Edgar Ramiro aan het roer.

Katayoun, aka Discourse, draait met passie voor haar Iraanse roots. Haar project ‘Female Vocalists from Iran’ biedt een unieke mix van rustgevende melodieën, traditionele Perzische avaz en funky ritmes. Als muziekarchivaris en onderzoeker belicht ze vergeten genres en verborgen pareltjes uit de Iraanse muziekgeschiedenis, wat een boost geeft aan de Iraanse muziekscene. Verwacht deze avond een set vol soulvolle Perzische avaz, jazzy melodieën, opgewekte funk, Latijnse ritmes en meer uit Iran en verder.

Rond zijn 19e begon Edgar Ramiro met het verzamelen van vinyl, vanuit een geërfde verzameling platen en boeken van zijn tante op Curaçao. Deze verborgen pareltjes en invloeden uit diverse muziekstijlen vind je terug in zijn repertoire waarmee hij inmiddels zowel de grote festivals als de radio wat extra kleur biedt. Dekmantel Selectors, Lentekabinet, Wildeburg, Paradiso hebben al mogen genieten van zijn kleurrijke blends en als resident van Cornerstore en Echobox (The Houseplants Show AMS) verzorgt hij regelmatig een inspirerende soundtrack voor je dag. Genre-loos met een gevoel voor het dansbare, van disco tot salsa en bubbling: Edgar Ramiro staat garant voor een bijzondere muzikale ervaring, warm, vol energie en altijd verrassend.

Dit vind je vast ook leuk