Home

Perfect Indie Disco XL

+ St. Paul, Pol, Library Card en meer

Club, Concert
Datum
vr 16 dec 22
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Leeftijd
18+

DE JAARLIJKSE INDIEHOOGMIS VLAK VOOR KERST

LET OP: de tijden van deze show zijn gewijzigd. Bekijk het tijdschema onderaan deze pagina.

Perfect Indie Disco XL met Pol, Library Card, Snow Coats, St. Paul en meer

Perfect Indie Disco XL is terug met de traditionele eindejaarseditie; een glorieuze indie-manifestatie in EKKO om het jaar mee af te sluiten. Met de muzikale oudejaarsconference door Niek & Bas Nellen van Afterpartees, een indiepopquiz en drie veelbelovende live-acts van Nederlandse bodem. Host St. Paul eet oliebollen en draait van de aftrap tot diep in de nacht.

Pol
Pol bestaat uit twee broers die van oorsprong uit de modewereld komen, maar nu aanstekelijke elektronica maken met veel invloeden uit new wave. Ze hebben zich nog niet veel in het livecircuit begeven, maar hebben wel al een paar oorwurmen van liedjes uitgebracht. En dat bleef niet onopgemerkt; het duo werd in korte tijd opgepikt door internationale muziekmedia als Crack, CLASH en So Young.

Library Card
De Rotterdamse band Library Card levert een ingetogen en toch krachtige mix van indie en postpunk met poëtische teksten. De in 2021 opgerichte band bestaat uit verschillende bekende gezichten uit de Rotterdamse muziekscene, met leden van The Lumes, Neighbours Burning Neighbours, Nagasaki Swim en Instead of Ella. In de zomer van 2022 brachten de vier vrienden gezamenlijk hun eerste single ‘Mirror Factory’ uit.

Snow Coats
Snow Coats uit Doetinchem maakt indiefolk met een vleugje emo, op de leest van artiesten als Pinegrove, Alex G en Beach Bunny. Wat begon als een schoolopdracht liep op een goede manier uit de hand: zo verscheen in september hun tweede album via het Britse label Alcopop en ontving de plaat lof van het belangrijke Amerikaanse muziekplatform Stereogum.

St. Paul
DJ St. Paul komt ons weer verheffen en verrassen met een scherpe dwarsdoorsnede van all things independent. Van Tame Impala tot Big Thief en New Order tot Wet Leg, een selectie indie in alle soorten en uit alle maten.

Tijdschema
20:00 – 21:00 Indie Popquiz
21:15 – 21:45 Snow Coats
22:00 – 22:30 Oudejaarsconference door Niek en Bas Nellen
22:45 – 23:15 Library Card
23:45 – 00:15 Pol
00:15 – 04:00 DJ St. Paul

Dit vind je vast ook leuk