Home

Preoccupations

+ Kalaallit Nunaat

Concert
Datum
do 23 feb 23
Open
19:00
Aanvang
20:00
Voor liefhebbers van
Ought, Gilla Band, Iceage
incl. servicekosten

Post-punk vol ijzingwekkende riffs, kunstige escapades en ijskoude grooves

Lo-fi afwerkingen. IJskoude baslijnen à la ESG en Talking Heads. Artsy escapades naar avant-garde en noise. Het Canadese Preoccupations is niet vies van experiment en afwisseling, maar kent in haar muzikale universum één constante: bulderende post-punk en ijzingwekkende, pakkende gitaarmelodieën. Met vroege platen Cassette (2014), Viet Cong (2015) en overtuigende festivalshows op onder andere Lowlands brandde de band zich in het collectieve geheugen van de liefhebber van weemoedig en toch uitbundig, ijskoud en toch dampend groovy. En nu is er meer: Preoccupations galmt op drie nieuwe singles harder door dan ooit, een sterke voorbode van het gloednieuwe album Arrangements. Eerste voorproef Ricochet channelt het vroege werk van Editors, gefundeerd door een kenmerkende, Joy Division-achtige riff. Dat belooft veel goeds als de band tijdens een kleine tour Utrecht aandoet, begin 2023.

Combineer een liefde voor noise, post-punk en krautrock en je krijgt de hypnotiserende wall of sound die Kalaallit Nunaat heet. De Rotterdammers maken muziek die een koude kelder niet misstaat en versnellen elke show tot een oorverdovende waterval van repetitieve beats en melodieën die samen komen tot een heerlijke onenigheid.

*Dit concert is uitverkocht. Let op: tickets die niet via de officiële verkoopkanalen van EKKO zijn gekocht, geven geen garantie op toegang tot dit concert. Kijk hier voor meer informatie over verkoop via derden.

Dit vind je vast ook leuk