Home

Doomstad: Primitive Man

+ FVNERALS + Gavran

Concert
Datum
wo 14 jun 23
Open
19:00
Aanvang
19:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Thou, Full Of Hell, Lingua Ignota
Incl. servicekosten
Gepresenteerd door
EKKO, TivoliVredenburg & Never Mind The Hype

AVOND VOL MEESLEPENDE EN BLOEDMOOIE SLUDGE, DOOM EN BLACK METAL

Zeven jaar na hun laatste show in Utrecht keert de Amerikaanse sludge- en doommetalband Primitive Man terug naar de Do(o)mstad voor een exclusieve Nederlandse clubshow. In de tussentijd timmerde het trio uit Denver hard aan de weg, met onder meer een show op het hoofdpodium van Roadburn en een samenwerking met Full Of Hell tot gevolg. Ook de studioalbums van de productieve formatie, waarop elementen van black metal en noise elkaar de tent uitvechten, werden stuk voor stuk bewierookt om hun niets ontziende nihilisme.

Aan de schaduwranden van postrock, drone en ambient voelt voorprogramma FVNERALS zich het meest thuis. Het in Brighton gevormde, in Leipzig gevestigde duo maakt slepende, duistere muziek waarin soms plots een sprankje licht doorbreekt. Afgelopen februari verscheen hun langverwachte derde plaat Let the Earth be Silent, waarop FVNERALS eens te meer imponeert met grootse en gelaagde composities op de leest van Emma Ruth Rundle, BIG|BRAVE en Lingua Ignota.

De Rotterdoomse band Gavran werd opgericht in 2017, in een tijd waar ze wanhopig opzoek waren naar houvast. Na het loodzware debuut ‘Still Unavailing’ (2020) genomineerd voor album van het jaar in Rotterdam, keert Gavran nu terug met ‘Indistinct Beacon’ opgenomen door Tim de Gieter (Amenra) en gemasterd door Jack Shirley (Deafheaven). Hierop laat de band een meer melodieuze kant zien, zonder de impact van hun eerste plaat te verliezen. Op de nieuwe plaat worden naadloos elementen van doom, sludge, shoegaze en post-rock gecombineerd tot een meeslepend geheel.
De band neemt de plaats van Leechfeast over, die helaas tijdens deze editie wegens omstandigheden niet meer kunnen optreden.

Let op: vanaf 1 mei 2023 verkoopt EKKO tickets via ons nieuwe ticketingsysteem Stager. Heb je voor 1 mei 2023 een ticket gekocht, dan heb je een Paylogic-ticket in bezit. Deze tickets blijven gewoon geldig en bieden toegang tot EKKO voor aankomende shows. 

Dit vind je vast ook leuk