Home

Rats and Daggers

+ HOOFS + FEMME FUGAZI

Concert
Datum
vr 19 apr
Open
20:00
Aanvang
20:30
Voor liefhebbers van
IDLES, Sprints, Tramhaus, Ty Segall, Blood Red Shoes
Incl. servicekosten

EP release party van heavy punk-powertrio

Release party van de tweede EP “Half Hanged” door heavy punk powertrio Rats and Daggers. Een donkere experimentelere EP met nieuwe muziek invloeden zoals de angstige urgentie van Nine Inch Nails, zorgvrije dansbaarheid van LCD Soundsystem en de intimiderende fuzz van de Scott Pilgrim vs the World face-offs.

Hoewel “Half Hanged” verwijst naar de mislukte poging om van een zogenaamde heks af te komen, beargumenteert de Utrechtse band dat de meerderheid van de mensen “Half Hanged” zijn en niet willen omgaan met de dualiteit van het leven. Je leeft, maar weet je het wel zeker? Kom erachter tijdens hun exceptioneel expressieve, doch ontwapenende liveshows waar zij deze discussie tot dikke sludgepunk projectielen omzetten die de moshpits ter plekke doen aanzwellen. Een energie die zo oprecht uit de tenen komt dat zij in een vlammende set ieder een momentele zo nodige toevlucht bieden uit hun dagelijkse sleur. 

Hun eerste EP release speelde Rats and Daggers in een uitverkochte DBs. Ook speelde ze al op Sniester, Valkhof en Offroad festival en in de Melkweg, Ekko en Vera. Verzorgden ze support van bands als LIFE, Sprints, Pigsx7 en Screaming Females en organiseerden ze hun eigen uitverkochte festival Beware of Banshees in de Nijverheid: een festival dat zich focust op een nieuwe norm in genderdiversiteit op podium binnen de harde muziek genres.

Deze keer nemen ze uiterst sicke Popronde metgezellen HOOFS en FEMME FUGAZI mee. Twee bands die al naam hebben gemaakt met hun explosieve, intensieve shows.  

HOOFS
Muziek die dwars door je trommelvliezen trapt. De bandnaam HOOFS kan niet toepasselijker zijn. Snijdende gitaren, gruizige baslijnen, zang die je bij de strot grijpt en stampende drums die nog even benadrukken waar die naam vandaan komt.  

FEMME FUGAZI
Als een sloopkogel door de kerk van boze muziek en bozere meisjes; FEMME FUGAZI combineert spoken-word, manische onvoorspelbaarheid en teksten over de zinderende liefde voor Gerard Joling tot een bezeten geheel. FEMME FUGAZI is onlosmakelijk verbonden met bands uit de opkomende garage/post-punkgolf van de laatste jaren. Denk hierbij aan een mix tussen METZ en IDLES. 

Dit vind je vast ook leuk