Home

The Mocks

+ Octopus

Concert
Datum
vr 8 mrt
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
The Yardbirds, The Kinks, The Who
Incl. servicekosten

ENERGIEKE, RAUWE BEATS SENSATIE ZET PODIA IN VUUR EN VLAM MET ONVERVALSTE ROCK-’N’-ROLL

Energiek en vol grenzeloos enthousiasme kwamen The Mocks aan in de muziekwereld, met een dynamiek die podia in vuur en vlam zette. In hun liveoptredens vangen ze de essentie van inspiraties als The Who, T. Rex en The Yardbirds. Het zijn echter niet alleen de performances waarmee ze zich onderscheiden. De krachtige, fuzzy en ritmische nummers zijn opgenomen met uitsluitend analoge apparatuur en vintage instrumenten, waar geen computer aan te pas komt. Het resultaat is rauwe, onvervalste garage en rock-‘n’-roll, waarbij de jonge heren een verfrissende nieuwe sound weten te creëren, met een knipoog naar het verleden.

Support: Octopus

De vierkoppige band Octopus uit de Nederlandse underground, brengt een duistere, pulserende en dansbare clash van elementen uit de 60s psychedelische garagerock, punk en indie. Eind vorig jaar hebben ze hun eerste EP ‘Sadis.M’ uitgebracht die kenmerkend is voor hun excentrieke, psychedelische garagerock. Komend voorjaar zullen ze The Mocks ondersteunen tijdens hun tour in Nederland, en dus ook 8 maart in EKKO.

Tip van Bran (ex-stagiair EKKO)

"Mijn eerste ervaring met The Mocks was in De Helling, waar ze als support speelden. The Mocks hebben me toen zo awestruck achtergelaten dat ik vergat wie de main act was. Als je houdt van 60’s beat en garagerock à la; The Who, The Yardbirds en The Small Faces zit je hier goed. Ze geven er hun eigen draai aan, met groovy basslines, ruige gitaar-riffs en drumsolo’s die doen denken aan Keith Moon of John Bonham. Klinkt dit zalig of houd je gewoon van keiharde rock? Wees erbij op 8 maart in EKKO!"

Tip van Sanne (stagiair vormgeving)

"Ik raad iedereen aan om Octopus (het voorprogramma van The Mocks) te checken. Met een mix van sounds uit garagerock en new wave zorgen deze ijzersterke performers voor een intense ervaring. Er is een vrijheid om je eigen absurditeit te omarmen en die blijft dagen in je hoofd hangen. Zoals zij zelf zeggen: “Octopus is a rage against mediocrity that comforts the troubled and troubles the comfortable.”

Dit vind je vast ook leuk