Home

Zenith

Club
Datum
zo 12 mei
Open
19:30
Aanvang
20:00
Eindtijd
23:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Ambient, Electronica, Deep Listening, Storytelling, Experimental, Suspense
incl. servicekosten

SEMI-SEATED LUISTERSESSIE VOL EXPERIMENT EN MUZIKALE ONTDEKKINGEN

Zenith presenteert een avond waarin sonische landschappen en visuele prikkels samenkomen. Op deze zondagavond nemen DJ’s, live artiesten en visuele makers je mee op een audiovisuele reis van diepe luistersets, bijgestaan door visuals en licht.

Zenith biedt de ruimte voor verschillende culturen en achtergronden, vol experiment en audiovisuele beleving. De line-up bestaat uit een combinatie van Utrechtse locals en een aantal internationale namen.

Aan het begin van de avond speelt Zéphyr, een DJ die eerder bij NTS te horen was en samen met een aantal anderen Keep It Moving Radio heeft opgericht, een jong initiatief met een residentie bij Stranded FM en verschillende initiatieven in de stad. Hij zal samenwerken met Zohra Mrad, een Tunesische visuele kunstenaar en ontwerper van interactieve systemen.

Anni Nöps neemt het over met een audiovisuele liveset samen met Luca Tornato (eerder te zien bij Freaky Dancing), een Braziliaanse visuele kunstenaar uit Den Haag. Na een huiveringwekkende performance bij Rewire een afgelopen maand kijken we uit naar Anni haar sett, waarin ze ambient combineert met hardere geluiden om tot interessante composities te komen.

Als afsluiter hebben we onze eigen Mulo, DJ en een van de oprichters van ZENITH. Verwacht een experimentele set met veranderende ritmes en bezwerende soundscapes. Hij werkt samen met Laura Rodriguez, een Mexicaanse visuele kunstenaar die veel werkt in het gebied van videokunst en bio art. ZENITH biedt haar de ruimte om voor het eerst live als VJ aan de slag te gaan. Om de avond compleet te maken zal Quin het licht in de ruimte verzorgen. Hij is lichtkunstenaar en betrokken bij verschillende producties van EKKO, Uncloud en daarbuiten.

Dit vind je vast ook leuk