Close article

Marco Mühring – Programmeur DGTL

Met een capaciteit tussen de dB’s en De Helling in is EKKO van onschatbare waarde voor de Utrechtse infrastructuur van poppodia en is de clubprogrammering een belangrijke aanvulling op het huidige landschap voor nachtcultuur met een eigen signatuur.

Op verschillende vlakken heeft EKKO een heel belangrijke rol in mijn carrière gespeeld. Ik heb met mijn bij EKKO opgedane praktijkkennis later nog elders marketingklussen gedaan, ben in EKKO begonnen met draaien, heb daar de basis gelegd van mijn kennis en netwerk van de livesector en als belangrijkste mijn eerste stapjes gezet als programmeur. Waar eigenlijk niet of nauwelijks een opleiding voor bestaat, dus echt iets dat je ‘op de werkvloer’ moet leren, en die plaatsen zijn in Nederland zeer schaars, dus daar ben ik dankbaar voor.

EKKO roemt zichzelf terecht als een plek waar veel ruimte is voor talentontwikkeling, zowel op kantoor als op de werkvloer. Als mijn eerste grote mensenbaan was het een plek waar ik heel veel heb geleerd, me uitgebreid kon ontwikkelen en aan ‘de achterkant’ van de livesector kon snuffelen. Dit ging gepaard met een informele en goede sfeer zowel op kantoor als op de werkvloer, want ook het feit dat EKKO werkt met vrijwilligers betekende voor mij altijd dat er mensen waren die daar gewoon heel graag wilden zijn.

Binnen Nederland maar met name binnen Utrecht is EKKO als poppodium al jarenlang toonaangevend en vernieuwend, een opstapje voor bands die mogelijk ooit een Paradiso uit kunnen verkopen. Maar dat hoeft niet – ook voor steengoede bands die al jaren bestaan maar momenteel misschien even de relevantie missen om op de festivals te staan, is plek. Met een capaciteit tussen de dB’s en De Helling in is EKKO van onschatbare waarde voor de Utrechtse infrastructuur van poppodia en is de clubprogrammering een belangrijke aanvulling op het huidige landschap voor nachtcultuur met een eigen signatuur.