Close article

Marije van Veen – Projectmedewerker Pop in Limburg

Auteur
EKKO
Datum
24 okt 2023

Tijdens de coronaperiode heb ik in de zorg gewerkt en van dichtbij gezien dat veel jongeren worstelen met depressies en angsten doordat ze geïsoleerd raakten. EKKO kan precies die plek zijn waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten en waar je kunt ontdekken waar je passie ligt.

Ik was student en op zoek naar een bijbaan. Volgens mij zag ik op de website van EKKO staan dat ze op zoek waren naar betaalde krachten voor barmedewerkers tijdens de nachtdiensten. Ik was toen één keer bij EKKO geweest, bij de show van The Tellers, en het leek me wel wat om daar te werken. Uiteindelijk ben ik, net als de rest, vrijwilliger geworden en ben ik doorgegroeid naar stagemanager en uiteindelijk assistent-programmeur.

Het was intensief en leerzaam, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Bij EKKO vond ik eindelijk gelijkgestemden, en dit opende voor mij een hele nieuwe wereld. De rol van EKKO in mijn carrière is cruciaal en komt op verschillende momenten binnen mijn loopbaan telkens terug. Ik ben eeuwig dankbaar dat ik buiten de schoolbanken aan mijn kennis, netwerk en vaardigheden heb kunnen werken. Zeker voor mij, aangezien ik geen HKU of managementopleiding heb gevolgd, was deze manier van leren zeer waardevol. In de schoolbanken kun je van alles leren, maar bij EKKO leer je door het daadwerkelijk te doen.

Het is extreem waardevol dat je op een veilige plek, op je eigen tempo, aan je loopbaan en jezelf kunt werken. Bij EKKO is hier altijd ruimte voor geweest en het zou zonde zijn als dit niet meer mogelijk is, omdat er maar weinig plekken in Nederland zijn waar dit kan. Er zijn genoeg locaties waar je bardiensten kunt draaien, maar kansen voor doorgroeien zijn schaars. Bovendien gaat het verder dan alleen kennis en vaardigheden; het betreft ook het sociale aspect (van de industrie) dat je meekrijgt. Het is een dynamische wereld waar niet altijd tijd is voor persoonlijke groei, hoewel dit juist na de lockdown belangrijker is dan ooit. Tijdens de coronaperiode heb ik in de zorg gewerkt en van dichtbij gezien dat veel jongeren worstelen met depressies en angsten doordat ze geïsoleerd raakten. EKKO kan precies die plek zijn waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten en waar je kunt ontdekken waar je passie ligt.