Close article

Pitou Nicolaes – Muzikant, producer en zangeres

EKKO is zolang ik me kan herinneren al echt een vaste waarde in het Nederlandse popmuzieklandschap. Een plek waar je, ook als je nog niet een groot eigen publiek hebt opgebouwd, toch een serieus platform krijgt.

Hoe ik EKKO heb leren kennen weet ik eigenlijk niet eens meer. EKKO is zolang ik me kan herinneren al echt een vaste waarde in het Nederlandse popmuzieklandschap. Een plek waar juist opkomende en meer alternatieve bands een podium krijgen en ontdekt kunnen worden. Een plek waar je, ook als je nog niet een groot eigen publiek hebt opgebouwd, toch een serieus platform krijgt.

In 2019 wilde ik na de release van mijn tweede EP even iets anders doen, ik zat creatief wat vast. Ik bedacht het project ‘Lost Lines’, een volledig geïmproviseerde show samen met Binkbeats en Mischa Porte. EKKO was een van de venues die dit project een podium wilde bieden, in De Nijverheid. Dat zij dit idee een kans gaven en ook het belang van experiment inzagen voor de ontwikkeling van een artiest was een enorme steun in de rug voor mij.

Er moeten podia zijn in Nederland waar opkomende Nederlandse en internationale artiesten juist in de begin- en ontwikkelingsfase van hun carrière kunnen spelen, waar ruimte is voor experiment. Plekken als EKKO zorgen ervoor dat er in het Nederlandse muzieklandschap vernieuwende en spannende ontwikkelingen kunnen blijven gebeuren.