Close article

Sophia Twigt – Digitaal ontwerper, o.a. bij de Volkskrant

EKKO was een plek waar ik veel dingen kon uitproberen die ook werden ingezet voor een toffe plek. Hierdoor kon ik goed op zoek naar mijn eigen werkwijze en heb ik veel kunnen experimenteren met analoge technieken.

Over een best lange periode heb ik een hele set aan ontwerp-gerelateerde dingen gedaan voor EKKO. Ik begon met het organiseren van de exposities. Tijdens die periode ben ik (samen met Anne van Mourik) ook het blaadje ‘de Verderkijker’ begonnen, waarin we het werk van de exposanten van dichtbij bekeken. Tien jaar geleden heb ik de huisstijl van EKKO ontwikkeld, die nu net heel mooi is vernieuwd door ontwerpbureau Lava. Ook heb ik een aantal campagnes en zeefdrukken voor concerten gemaakt.

Mijn werk voor EKKO speelde zich af in de tijd waarin ik ook grafisch ontwerp studeerde aan de HKU. EKKO was een plek waar ik veel dingen kon uitproberen die ook werden ingezet voor een toffe plek. Hierdoor kon ik goed op zoek naar mijn eigen werkwijze en heb ik veel kunnen experimenteren met analoge technieken.

Als ik terugdenk aan mijn tijd bij EKKO, denk ik aan het concert van I Am Oak, waardoor Suze Swarte en ik ook de aankleding van de zaal op ons hadden genomen. We hadden bedacht om met wit schilderstape bergen op de muren van de zaal te maken. Voor het concert zag het er, voor de middelen die we hadden (een paar pakken tape) en best leuk uit. Tijdens het concert warmde de zaal op en begon de tape langzaam los te laten. Het leek een soort scène met smeltende ijsbergen. En dat paste ook eigenlijk best goed.