Close article

Vera Vaessen – Community builder

Zonder EKKO was ik zeker niet geweest wie en waar ik nu ben. Ik heb er minstens net zo veel geleerd als tijdens mijn studie, dankzij de ruimte die er voor iedereen met hogere ambities werd gemaakt, alle mogelijkheden qua functies en het netwerk.

Als verse student in Utrecht ging ik naar EKKO voor concerten, en al snel daarna ook voor clubnachten. Toen ik het een keer heel laat had gemaakt tijdens een nacht in EKKO, bedacht ik de dag erna om te gaan vrijwilligen omdat ik iets wilde betekenen voor de plek waar ik zo graag kwam. Ik mailde Feike (toen vrijwilligerscoördinator) en zo geschiedde. Al heel snel na mijn eerste paar diensten werd EKKO mijn tweede woonkamer. Ik maakte er vrienden voor het leven, leerde er draaien, ontwikkelde mezelf er enorm op persoonlijk en professioneel vlak.

Later werd ik assistent community manager. Deze functie uitvoeren tijdens de COVID-periode was niet makkelijk: hoe houd je medewerkers in godsnaam bij elkaar als je geen fysiek podium meer hebt dat door hen gerund moet worden? Tegelijkertijd werden Feike en ik er heel creatief van; van online Sinterklaasbingo met live pakketbezorgers tot een wekelijkse ‘Thuisblijf Times’ en op anderhalve meter bij mensen biertjes langsbrengen en met ze kletsen. Toen hadden we het soms moeilijk met z’n tweeën, maar achteraf ben ik trots op wat we allemaal hebben gedaan.

Zonder EKKO was ik zeker niet geweest wie en waar ik nu ben. Ik heb er minstens net zo veel geleerd als tijdens mijn studie, dankzij de ruimte die er voor iedereen met hogere ambities werd gemaakt, alle mogelijkheden qua functies en het netwerk. EKKO is niet alleen een springplank voor artiesten, maar ook voor iedereen die er werkt. Het is aan de ene kant een gevestigde plek in het Utrechtse culturele veld, maar tegelijkertijd een plek die nog veel mogelijkheden heeft voor ideeën van ambitieuze jongeren en experiment.