Close article

Vincent Amboy – Vormgever en fotograaf

Bij EKKO kreeg ik de mogelijkheid om een sterk en divers portfolio op te bouwen. Het maken van posters voor allerlei verschillende soorten muziek was een perfecte kans om te experimenteren met vormgeving.

Via een vriend en het wereldwijde web heb ik EKKO gevonden in een tijd dat ik haar het meest nodig had: toen ik op zoek was naar een stage. Na een ontmoetingsgesprek was ik al snel overtuigd dat dit de magische stageplek was waar ik altijd al naar op zoek was. Als een jonge vormgever die weinig tot niks wist over de muziekscene kon ik hier mijn eerste grote stappen zetten.

Mijn tijd bij EKKO was voor mij een tijd waarin ik kon ontdekken wat er voor mij allemaal mogelijk was binnen mijn vakgebied. In de chaotische heropening post-covid en de herontwikkeling van de huisstijl van EKKO is mij precies genoeg vrijheid gegeven om te experimenteren en mee te krijgen hoe de wielen hier precies draaien. Bij elke nieuwe opdracht die ik kreeg werd ik uitgedaagd om anders te kijken naar mijn werk. Bij EKKO kreeg ik de mogelijkheid om een sterk en divers portfolio op te bouwen. Het maken van posters voor allerlei verschillende soorten muziek was een perfecte kans om te experimenteren met vormgeving.

Ik zou Utrecht niet eens kunnen voorstellen zonder EKKO. Zonder deze plek was het voor mij waarschijnlijk niet mogelijk geweest om een start te maken in het vakgebied waar ik tot de dag van vandaag constant plezier in vind.