Home

Le Guess Who? 2022

Overig
Date
Thu 10 Nov 22
Open
19:00
Start
19:30
End time
02:00
Location
Tickets extern
Presented by
Le Guess Who?

View the time table. 

Tonight in EKKO

Dion Lunadon
Siksa
Yeli Yeli
Use Knife

Met als ondertitel A Celebration of Sound is Le Guess Who? een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Het festival presenteert artiesten en geluiden die op andere podia nauwelijks te zien en horen zijn. De 15de jubileumeditie vindt plaats van 10 t/m 13 november 2022 in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs.

CURATOREN
Het uitnodigen van gastcuratoren om hun eigen programma’s samen te stellen is door de jaren heen een geprezen kenmerk van Le Guess Who? geworden. Curatoren maken een persoonlijke selectie van hun inspiraties en gelijkgestemde artiesten, met gevestigde namen naast opkomende acts. In 2022 zijn dit de uit Baltimore afkomstige experimentele rockband Animal Collective; West Coast hiphop trio clipping.; en het Londense underground collectief CURL (Mica Levi, Coby Sey & Brother May).

OPTREDENDE ARTIESTEN
Op donderdag 10 november vind je op het programma o.a. gitarist en Tortoise-lid Jeff Parker, een van de meest veelzijdige en innovatieve componisten van hedendaagse muziek; een audiovisuele show van elektronisch muziekproducent Max Cooper; het Rotterdamse Rats on Rafts presenteert een eenmalig optreden dat hun nieuwste album tot leven brengt met een multidisciplinaire show met video, theater en dans; de inheemse Ainu-muzikant OKI; Dykegeist, een nieuw choreografisch werk van de Britse performancekunstenaar Eve Stainton met livemuziek van Mica Levi; het ‘eco-friendly-Afro-futuristic-punk-ensemble’ Fulu Miziki Kolektiv; een van de eerste optredens van een Soedanese artiest in Europa sinds de jaren ’90, Noori & His Dorpa Band; en Alabaster DePlume, die na een geweldig optreden vorig jaar een onmiskenbare artiest is voor dit jubileumjaar.

 

You also might like this