Home

Le Guess Who? 2022

Overig
Date
Sat 12 Nov 22
Open
19:15
Start
19:45
Location
Tickets extern
Presented by
Le Guess Who?

View time table.

Tonight in EKKO

Derya Yildirim
Son Rompe Pera
Romperayo
Coco María

Met als ondertitel A Celebration of Sound is Le Guess Who? een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Het festival presenteert artiesten en geluiden die op andere podia nauwelijks te zien en horen zijn. De 15de jubileumeditie vindt plaats van 10 t/m 13 november 2022 in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs.

CURATOREN
Het uitnodigen van gastcuratoren om hun eigen programma’s samen te stellen is door de jaren heen een geprezen kenmerk van Le Guess Who? geworden. Curatoren maken een persoonlijke selectie van hun inspiraties en gelijkgestemde artiesten, met gevestigde namen naast opkomende acts. In 2022 zijn dit de uit Baltimore afkomstige experimentele rockband Animal Collective; West Coast hiphop trio clipping.; en het Londense underground collectief CURL (Mica Levi, Coby Sey & Brother May).

OPTREDENDE ARTIESTEN
Op zaterdag 12 november vind je op het programma o.a. de mysterieuze, Zweedse experimentele rockgroep Goat; muzikant en dichter Moor Mother in samenwerking met rapper billy woods; het Tsjechische duo Irena & Vojtěch Havlovi, bestaande uit twee altviolisten; Kinshasa's KOKOKO!, die de harde, maar explosief creatieve realiteit van de Congolese stad soundtrackt; de veelgeprezen muzikant en producer Cate Le Bon; de spaarzame en verhalende composities van de Britse muzikant en actrice Keeley Forsyth; twee flamencogrootheden, namelijk Lole Montoya (bekend van Lole y Manuel) en Estrella Morente, die optreedt met het Amsterdam Andalusian Orchestra; het Gentse duo Charlotte Adigéry & Bolis Pupul; en programma’s gepresenteerd door o.a. de uit Bristol afkomstige Batu en het in Kampal gevestigde label Nyege Nyege.

 

You also might like this