Home

Le Guess Who? 2022

Overig
Date
Sun 13 Nov 22
Open
14:00
Start
14:30
Location
TICKETS EXTERN
Presented by
Le Guess Who?

View the time table. 

Tonight in EKKO:

EIGEN RISICO
Slauson Malone 1
Thiago Nassif

Met als ondertitel A Celebration of Sound is Le Guess Who? een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Het festival presenteert artiesten en geluiden die op andere podia nauwelijks te zien en horen zijn. De 15de jubileumeditie vindt plaats van 10 t/m 13 november 2022 in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs.

CURATOREN
Het uitnodigen van gastcuratoren om hun eigen programma’s samen te stellen is door de jaren heen een geprezen kenmerk van Le Guess Who? geworden. Curatoren maken een persoonlijke selectie van hun inspiraties en gelijkgestemde artiesten, met gevestigde namen naast opkomende acts. In 2022 zijn dit de uit Baltimore afkomstige experimentele rockband Animal Collective; West Coast hiphop trio clipping.; en het Londense underground collectief CURL (Mica Levi, Coby Sey & Brother May).

OPTREDENDE ARTIESTEN
Op zondag 13 november vind je op het programma o.a. meesterpianist en anti-apartheid activist Abdullah Ibrahim (voorheen Dollar Brand) uit Kaapstad met een betoverende solo pianoperformance; Animal Collective lid Panda Bear met producer Sonic Boom, die dit jaar met hun eerste release als duo hebben uitgebracht; experimentele rockgroep Horse Lords uit Baltimore; Liv.e, een rijzende ster in lo-fi en avant-garde R&B; DJ en producer upsammy samen met multidisciplinaire artiest Sjoerd Martens voor een live A/V performance; de Noorse avant-gardeband Supersilent; Tokyo tribal-psych trio Kuunatic; Malinese GRAMMY Award winnende zangeres Oumou Sangaré; en een programma gepresenteerd door het  genre-overschrijdend, multidisciplinair collectief Moonshine, dat zich richt op de Afrikaanse en elektronische clubcultuur.

 

You also might like this