Home

LIFE

+ Rats & Daggers

Concert
Date
Fri 28 Oct 22
Open
20:00
Start
20:30
Location
For fans of
IDLES, Shame, The Murder Capital
incl. servicekosten

Britse punk zalving in tijden van constante misere.

Dit is de verplaatste show van 22 mei 2020 en 2 juni 2021. Kaartkopers voor eerdere shows worden via de mail op de hoogte gebracht.

In een tijd waarin in het Verenigd Koninkrijk in constante vlagen van chaos en verdeling verkeert – door het politieke satire The Thick Of It prachtig gevat als een omnishambles – zijn bands als LIFE een zalving, een uitlaatklep en een keiharde klap in het gezicht tegelijk. Tweede LIFE-plaat A Picture of Good Health is een middelvinger naar het establishment, hyperkapitalisme, de waan van social media en uh… bepaalde politieke beslissingen. Ongeslepen gitaarhooks tussen punk en garage in worden omhooggetild door gevat eigentijds sociaal commentaar, resulterend in een uitstekende sound die tóch weer heel anders is dan genregenoten IDLES en Shame. Nu komt het viertal uit Hull met een nieuwe tournee naar EKKO. Choose LIFE.

Het Utrechtse punktrio Rats and Daggers is vastberaden om luisteraars uit hun dagelijkse sleur te halen. Eerder dit jaar deden ze dat al op Booster Festival en Valkhof Festival, nu spelen ze op de Popronde als Never Mind The Hype-talent en brengen ze in december hun eerste EP uit. Het wordt een plaat waarop naar eigen zeggen inspiraties als IDLES, Queens of the Stone Age en Amyl & the Sniffers te horen zijn.

You also might like this