Home

Sprints

+ FIEP + Poodle

Concert
Date
Fri 20 Jan 23
Open
19:30
Start
20:00
For fans of
Amyl and the Sniffers, Bodega, Pip Blom
Incl. servicekosten

Driedubbele punkdosis met speelse gitaren en hoog energiegehalte

Met vindingrijke, humoristische oneliners, scherpe gitaren en motorische ritmes zorgt het Ierse Sprints voor een rechtdoorzee en aanstekelijk garagepunkgeluid. De band uit Dublin spreekt zich daarin uit over onderwerpen als de daklozencrisis, het recht op abortus en de klassenstrijd, gevangen in de anekdotes van leadzanger Karla Chubb. Het viertal timmert nog niet heel lang aan de weg, maar heeft zich in korte tijd al in de kijker weten te spelen van media als BBC Radio, The Guardian en NME. Niet gek ook, want het klinkt een beetje alsof de frontvrouw van Amyl and the Sniffers bij Fontaines D.C. is gaan zingen.

In haar garage-achtige indiesongs balanceert FIEP de innerlijke gedachtewereld met een luide roep van ontlading. Met emotionele teksten geïnspireerd op naasten van frontvrouw Veerle Driessen en pakkende hooks bereikte de band de finale van Amsterdamse Popprijs 2022. Ondertussen heeft FIEP drie veelbelovende eerste singles uitgebracht en waren eerder in EKKO te zien als support van Wet Leg.

Poodle verzacht de onzekerheden van het jongvolwassen bestaan met hun energieke, speelse garagerock. Voor de vijf bandleden staat plezier centraal en geven ruimte aan willekeurige onderwerpen en hedendaagse frustraties zoals de tandarts en printproblemen. Ondersteund door up-tempo gitaarmelodieën en grappige percussie-elementen brengt Poodle een energiek en dansbaar geluid.