Home

The Haunted Youth

+ Meltheads

Concert
Date
Fri 4 Nov 22
Open
20:00
Start
20:30
For fans of
DIIV, Tame Impala, Beach House

Grootse, dromerige psychpop uit Vlaanderen over het bestaan van een misfit

Galmende shoegaze met een psychpop-randje die de indie kids en tienerrebellen anno 2022 bij de les houdt: The Haunted Youth uit Hasselt bezingt twijfel, hoop en het bestaan van een misfit op doeltreffende wijze. Dat bewijst niet alleen de Spotify-teller bij eerste single Teen Rebel (op moment van schrijven bijna op 1,3 miljoen), maar ook de zege bij Studio Brussels De Nieuwe Lichting en internationale media-aandacht. Geen wonder dat het Amerikaanse online magazine Consequence of Sound dan met referenties als MGMT en Tame Impala gaat strooien. Groots, dromerig nostalgisch, en met het doorklinkende reverb-bereik van DIIV en Slowdive, is The Haunted Youth de perfecte uitlaatklep voor angst, innerlijke demonen en een soundtrack om bij weg te dromen.

Meltheads is een vierkoppige Antwerpse band die tot op het bot gaan bij elk optreden. Met een metronomische ritmesectie aangevuld door snedig en virtuoos gitaarspel spuwt Meltheads aanstekelijke garage, clevere postpunk en fascinerende cold wave geïnspireerd door bands als The Chats, Amyl and the Sniffers en Gang of Four. Meltheads vervangt Bobbi Lu als voorprogramma van The Haunted Youth in EKKO.

*Dit concert is uitverkocht. Let op: tickets die niet via de officiële verkoopkanalen van EKKO zijn gekocht, geven geen garantie op toegang tot dit concert. Kijk hier voor meer informatie over verkoop via derden.