Home
Close article

Jason Waterfalls – The Great Masquerade

Op 18 november 2022 brengt Jason Waterfalls hun langverwachte nieuwe EP “The Great Masquerade” uit, die vanaf dat moment beschikbaar is op alle streaming platforms, CD en uiteindelijk ook op vinyl.

The Great Masquerade is de tweede EP van de Utrechtse rockband. Hoewel hun vorige wapenfeit Pillars (2020) een week na de eerste lockdown uit kwam en JASONWATERFALLS de releaseshow en de daarop volgende clubtour in rook zag opgaan, kon het harde werk toch worden verzilverd met een Edison Pop nominatie in de categorie rock. Deze onverwachte waardering motiveerde tot het schrijven van een nieuw materiaal, terwijl ondertussen de Popronde en de uitgestelde clubtour shows nog even werden ingehaald. En daarmee werd het onvermijdelijk dat de frustratie van de lockdown en het zicht op nieuwe live shows een weg vonden in het nieuwe werk van JASONWATERFALLS. Het resultaat? Een EP met zes tracks geschreven vanuit een post-apocalyptisch perspectief en gemaakt voor volle zalen.

Op The Great Masquerade slaat JASONWATERFALLS bruggen tussen meerdere genres. Metalriffs wisselen zich af met drum-‘n-bass beats zoals in afsluiter Read My Mind, terwijl de heftige 90’s synths die de basis vormen voor openingstrack Circles haast doen denken aan cult classic Blade. Om het verhaal van The Great Masquerade kracht bij te zetten zocht de band met ondersteuning van de Gemeente Utrecht de samenwerking op met zes Utrechtse illustratoren. Zij lieten zich ieder door een andere track van de EP inspireren, wat resulteerde in zes unieke kunstwerken die het artwork vormen van The Great Masquerade. Voorafgaand aan de releaseshow in de EKKO op 18 november wordt de expositie van deze
kunstwerken geopend in het café van EKKO, waar de werken tot het eind van het jaar te bezichtigen zijn.