Home

Doomstad: A A Williams

+ Ismena

Concert
Datum
wo 17 mei 23
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Emma Ruth Rundle, MONO, Chelsea Wolfe
Incl. servicekosten
Gepresenteerd door
EKKO, TivoliVredenburg & Never Mind The Hype

Introspectieve zangeres combineert gotische folk met grootse postrock

Vijftig tinten grijs? Kinderspel voor de Britse muzikante A.A. Williams, die duisternis in duizend kleuren schildert. Williams’ vorig jaar verschenen album As The Moon Rests is hét bewijs dat stille wateren diepe gronden hebben: met gotische fluisterfolk op de leest van labelgenoot Marissa Nadler sleurt ze haar luisteraar stukje bij beetje richting theatraal pianowerk en grootse gitaarmuren. Ook haar samenwerking met de Japanse postrockband MONO, een show op het toonaangevende Roadburn en een album vol covers van onder meer Nick Cave, The Cure en Nine Inch Nails maakten duidelijk dat Williams zich inmiddels een van de meest veelzijdige sterren aan de heavy sterrenhemel is.

Support: Ismena
Het Utrechtse Ismena is een melancholische, donkere indieband die steunt op de zwaarmoedige sound van singer-songerwriter Ismena Goossens. De intieme, aangrijpende teksten in combinatie met de rauwe geluiden en Ismena’s hoge en zachte stem, brengen een bijzondere gelaagdheid aan de nummers. Met dromerige, melancholische nummers die thema’s behandelen zoals de dood, de maatschappij en het nut van het bestaan probeert de band zijn publiek een spiegel voor te houden. Ismena kiest in plaats van bombast en gitaarmuren voor subtiele klanken waarin verrassende wendingen nooit ver weg zijn. De Utrechtse band maakt niet alleen indruk met prachtige klanken en zeer aansprekende zang, maar ook met songs die steeds weer net iets anders klinken en die opvallen door een bijzondere mix van aanstekelijke en toegankelijke elementen en muzikaal avontuur.

Let op: vanaf 1 mei 2023 verkoopt EKKO tickets via ons nieuwe ticketingsysteem Stager. Heb je voor 1 mei 2023 een ticket gekocht, dan heb je een Paylogic-ticket in bezit. Deze tickets blijven gewoon geldig en bieden toegang tot EKKO voor aankomende shows.

Dit vind je vast ook leuk