Home

Aili & ROLROLROL

Concert
Datum
za 16 mrt
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Soulwax, Charlotte Adigéry, Agar Agar
Incl. servicekosten
Gepresenteerd door
EKKO & de Brakke Grond

DOUBLE BILL VAN SURREALISTISCHE EN OPGEWEKTE ELECTROPOP DUO'S

Samen met onze vrienden van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond  presenteren wij deze avond een show met twee hoofdprogramma’s waarvan één Belgisch en één Nederlands, met in deze double bill het Belgisch-Japans electropopduo Aili en de Brabantse toets- en knoppenvirtuoso’s van ROLROLROL.

Aili
Surrealistische electropop, vreugdevolle elektronica en meer, variërend van eigenaardige Japanse mode tot Aili’s vaders takoyaki-recept: dat is Aili. Het Belgisch-Japans electropopduo van Aili Maruyama en Orson Wouters ontstond na een toevallige ontmoeting in 2019. Hun diverse persoonlijkheden en spontane aanpak van muziek resulteerden in de succesvolle ‘Dansu’ EP in 2021. Het duo verstevigde hun positie in België met lovende recensies van Rolling Stone en opmerkelijke videoclips. Optredens op invloedrijke radiostations en extatische liveshows in heel Europa volgden. In 2022 werden ze uitgenodigd voor het Inspire Tokyo Festival, waarna ze een speciale Japanse editie van de EP uitbrachten. Nu, terug in België, bereiden ze zich voor op hun langverwachte debuutalbum, ‘Nandakke?’, dat op 23 februari 2024 uitkomt op Eskimo Recordings.

ROLROLROL
Met niet al te veel serieux, maar wel met flink wat Brabantse gezelligheid sloegen muzikale boezemvrienden Niels Broos en Jameszoo onder de gezamenlijke noemer ROLROLROL aan het jammen in EKKO. Daar rolde (ha!) heel wat bombastische jazz, quirky funk en kakofonische electro uit, en bovenal, nog meer ongein. Hun debuutalbum ‘MUSIC’ werd uitgebracht in juni, waarvan de eerste single een samenwerking was met Jamie Woon. Met hun aanstekelijke energie komt deze avond tot leven en dragen deze toets- en knoppenvirtuoso’s je mee op hun golflengte.

Dit vind je vast ook leuk