Home

Alternative Algorithms

Concert
Datum
do 20 apr 23
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Incl. servicekosten
Gepresenteerd door
Creative Coding Utrecht

Ontdek de combinatie van moderne, elektronische sounds en traditionele muziekinstrumenten met live coding

Ontdek de combinatie van moderne, elektronische sounds en traditionele muziekinstrumenten tijdens elektronische pop concert Alternative Algorithms in EKKO. De line-up vol internationale muzikanten laat zien hoe elektronica en code gebruikt kunnen worden om aangrijpende en emotionele optredens neer te zetten. Laat je meeslepen door melancholische zang, luister naar het samenspel van code op piano, en wordt geprikkeld door indrukwekkende geluiden die je nog nooit eerder hebt gehoord.

Creative Coding Utrecht is een organisatie die digitale creativiteit door middel van coding stimuleert. Van 19 t/m 23 april organiseren ze de International Conference on Live Coding (ICLC) in Utrecht, met programma’s op verschillende locaties, waaronder EKKO, die de verschillende kanten van creative coding belichten.

//Line-up

Kosmas Giannoutakis
Kosmas studeerde piano en slagwerk, compositie en computermuziek in Griekenland, Duitsland en Oostenrijk. Hij legt een focus op de experimentele, postkapitalistische politieke economieën van muziek.

Aaron Juariez
Aaron is een interdisciplinaire kunstenaar/onderzoeker die speelt met digitale structuren. Tegenwoordig heeft hij zich uitgebreid naar fysieke kunst door middel van zeefdruk en performance door middel van live coding visuals.

Bjarni Gunnarsson
Bjarni is een IJslandse componist en computerwetenschapper die zich bezighoudt met computermuziek en algoritmische compositie.

Grimberg aka Axel Ganz
Axel geeft introductieworkshops op het gebied van live coderen, robotica, 3D-design en 2D-printen.

Messica Arson 
Messica is een artiest uit Brooklyn die unieke en opwindende computationele noise-muziek maakt.

Diego Villaseñor
Diego is een componist, improvisator, multi-instrumentalist, filosoof en programmeur rond thema’s als ecosystemen en geluidssynthese.

Iván López Pineda
Iván is een componist en elektronische instrumentalist. Zijn werk omvat akoestische en elektro-akoestische muziek.

Alejandro Franco Briones
Alejandro is een componist, live codeur en geluidskunstenaar uit Mexico-City.

 

Tickets via de voorverkoop zijn € 8,50. Tickets aan de deur zijn € 12,50

Dit vind je vast ook leuk