Home

BLUAI & Cloud Cafe

Concert
Datum
do 12 sep
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Big Thief, Indigo De Souza, Julia Jacklin, Wednesday, Angel Olsen
incl. servicekosten
Gepresenteerd door
EKKO & DE BRAKKE GROND

Double bill waarin catchy indie, zonnige folk en 90s fuzz elkaar kruisen

Samen met onze vrienden van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond presenteren wij deze avond een show met twee hoofdprogramma’s waarvan één Belgisch en één Nederlands, met in deze double bill het Antwerpse indiepop-trio BLUAI en de Amsterdamse indierockers van Cloud Cafe.

BLUAI
Wat begon als het intieme slaapkamerproject van Catherine Smet, groeide al snel uit tot het driekoppige BLUAI, met Caitlin Talbut op bas en Mo Govaerts op drums. Hun muziek zweeft tussen zachte indiepop, indiefolk en edgy 90s gitaren, gedrenkt in de hoopvolle melancholie van gebroken harten, road trips, break-ups en casual crushes. Hun debuutalbum ‘Save It For Later’ kwam afgelopen maart uit, waarop de band het terrein van countrypop en indiefolk verkent. Het resultaat is een volwassen en oprechte popplaat die de luisteraar meeneemt op een emotionele reis.

Cloud Cafe
Het Amsterdamse indierock-kwartet Cloud Cafe brengt kwetsbare teksten met folky roots in een ontwapenend geheel. Cloud Cafe verstaat de kunst van zowel het grote, alomvattende als het kleine, ingetogen gebaar samen te smelten. In maart 2023 verscheen hun debuut-EP, een muzikale microkosmos van alledaagse chaos en melancholie bestaande uit vier nummers. Naar het podium brengen ze een ongedwongen gelaagdheid en combineren ze intieme vocals met een muur van geluid, waarbij folk en fuzz samenkomen.

Dit vind je vast ook leuk