Home

Chalk

+ One Another

Concert
Datum
vr 20 okt 23
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Gilla Band, Scalping, Mandy Indiana
Incl. servicekosten

Postpunk meets elektronica uit Ierland

Postpunk met een onheilspellende inslag: daar staat Chalk voor, het project van de Ierse muzikanten en filmmakers Ross Cullen, Benedict Goddard en Luke Niblock. Het trio combineert hun gedeelde liefde voor de dance-scene en donkere noise in explosieve en rauwe postpunk. Dit alles verweven ze met door henzelf gecreëerde donkere, monochrome visuals. Het resulteert in een fascinerende muzikale clash, die live nog eens een tandje indrukwekkender is. Of zoals Jack Saunders van BBC Radio het treffend weet te verwoorden: “A band full of TNT… a sucker punch of a blow to the chest”.

Support: One Another
Het vanuit Utrecht opererende duo One Another laat zich inspireren door artiesten als Drab Majesty, Aphex Twin, Cocteau Twins en John Maus. Dat resulteert in een geheel eigen stijl en een verfrissende mix van darkwave, postpunk, triphop en shoegaze. In augustus 2023 brachten ze hun zelf opgenomen en geproduceerde eerste EP ‘The Chasm’ uit; nu brengen ze hun genre-overschrijdende ervaring naar ACU als support van Chalk.

Tip van Ramón van Geytenbeek (zanger HOOFS)

De combinatie van postpunk, noise en donkere electronica maken voor mij Chalk tot een heel unieke band. Het is allemaal heel gelaagd en filmisch, maar dan wel gepaard met enorm explosieve uitbarstingen. Het ene moment denk je dat je rustig op adem kan komen, maar dan komt de bulldozer die Chalk ook kan zijn genadeloos over je heen. Een concert van deze band kan daarom niet anders dan fascinerend en intens indrukwekkend zijn.

Dit vind je vast ook leuk