Home

Class of 2024

+ Dorpsstraat 3 + Droom Dit + Hiqpy

Concert
Datum
vr 20 dec
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Incl. servicekosten

3 NIEUWE NEDERLANDSE TALENTEN DIRECT MET TWEE SHOWS IN DE SCHIJNWERPERS

Aan het begin van het jaar drie Nederlandse talenten onder onze hoede nemen en hen een heel jaar volgen? Class of 2024 doet het. We hebben in één keer twee shows geboekt met drie opkomende Nederlandse acts, eentje in januari en eentje in december, zodat we aan het eind van het jaar kunnen laten zien hoe ver ze gekomen zijn. We hebben er het volste vertrouwen in dat ze heel ver gaan komen. Jij ook? Haal dan meteen een combiticket voor beide shows.

Om het jaar af te sluiten is hier show #2 van de 2, klik op deze link voor show #1

Dorpsstraat 3
Dorpsstraat 3 is een Amsterdamse act die gruizige new-wave maakt die klinkt alsof deze van een cassettebandje uit de jaren tachtig komt. Een beetje in het straatje van De Ambassade. De muziek van Dorpsstraat 3 balanceert tussen postpunk en synthwave, maar haalt inspiratie uit verschillende soorten muziek die zowel geografisch als in tijd uit hele verschillende plekken komen. Ze speelden al op Grasnapolsky en Freaky Dancing x Tweetakt, brachten onlangs een EP uit (met shows in Paradiso en Roodkapje) en in 2024 brengen ze hun debuut uit.

Droom Dit
In korte tijd maakte de band Droom Dit veel indruk met hun theatrale Nederlandstalige synthpop. Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende, maar ook de Nederlandse literatuur van bijvoorbeeld Cees Nootenboom, is Droom Dit bezig met het ontwikkelen van een herkenbaar karakter binnen de hedendaagse Nederpop. Een bijzonder poëtische band die al in EKKO stond als voorprogramma van Véras en tijdens de Popronde werd opgepikt als veelbelovend talent.

Hiqpy
Wat als Kurt Cobain en Ariana Grande samen een Pokémon zouden krijgen? Ja, dan krijg je zo ongeveer een Hiqpy. De band ontdooit het publiek met heerlijke poppy zanglijnen die ergens tussen grunge en stoner liggen. De vierkoppige band is speels en ietwat eigenwijs. Superkracht: spuwt vlammetjes van galmende adlibs en fuzzy gitaren.

Dit vind je vast ook leuk