Home

Don’t mind the Gap

W/ Waxfiend & Cheyanne Hudson

Club
Datum
za 15 jun
Open
23:30
Aanvang
23:30
Eindtijd
04:30
Locatie
Leeftijd
18+
incl. servicekosten

UTRECHTSE CLUBNACHT SLAAT DE BRUG TUSSEN UK GARAGE, HOUSE, HIP-HOP EN MEER

Een ode aan de energie en breedte van de moderne sounds uit de UK – clubavond DON’T MIND THE GAP wil een frisse wind brengen. Een nacht die barst van de energie, genre-crossovers en lange sets die selectors in staat stellen zich van hun meest veelzijdige kant te tonen en het experiment op te zoeken.

Van soulful UKG en housy sounds met zwoele r&b-vocalen, tot knalharde UK bass, grime en jungle, DON’T MIND THE GAP slaat de brug, met deze vijfde editie een extra vleugje hiphop, geserveerd door veteraan Waxfiend en new kid on the block Cheyanne Hudson. Twee selectors die beiden op hun eigen manier de brug weten te slaan tussen hiphop en leftfield elektronische sounds.

Waxfiend startte zijn carrière 20 jaar geleden binnen hiphop en dancehall, zowel als DJ als event-organisator. Tijdens de explosieve groei van hiphop binnen Nederland stond hij vooraan, zo richtte hij o.a. de clubnachten ENCORE en Jamrock op en was hij te horen op de mixtapes van Kempi. Gedurende de hoogtijdagen van het genre bleef hij op de voorgrond, zo mixte hij in 2018 nog de NORI mixtape van Ronnie Flex, organiseerde hij een reeks aan ENCORE festivals en draaide hij in zowat elk denkbare club en op menig festival.

In de afgelopen jaren verbreedde hij zijn sound. Geïnspireerd door vele reizen door Azië en Afrika, heeft hij een nieuwe weg ingeslagen, waarbij hij genres als Gqom, Amapiano en Afrotech omarmt onder zijn elektronische alias Wes Lee. Voor Don’t Mind The Gap keert hij terug naar zijn roots binnen hiphop en dancehall als Waxfiend, maar neemt hij Wes Lee onder zijn arm mee. Verwacht een set van de grootmeester met een onuitputbare kennis en liefde voor muziek, met de basis in hiphop maar met sprongen naar allerlei genre’s.

Cheyanne Hudson, een selector die grenzen tussen genres vervaagt en gemeenschappen verenigt. Van hiphop tot illegale techno-feesten, haar unieke geluid mixt meedogenloze trap beats, verfijnde hiphop en elektronische klanken. Haar visie? Een sonische reis die stijlen overbrugt en mensen samenbrengt op de dansvloer. Dit doet ze met haar eigen clubavond ‘Create and Destroy’ waarin ze hiphop en techno samenbrengt en tijdens haar sets, waar ze keer op keer energieke explosies teweeg brengt. Op 15 juni staat Cheyanne klaar om haar krachtige geluid te presenteren, de zaal te doen bewegen en harten te veroveren bij deze nieuwe editie van DMTG.

Dit vind je vast ook leuk