Home

Don’t Mind The Gap

w/ Eycee & Jerrau

Club
Datum
za 20 jan
Open
23:30
Aanvang
23:30
Locatie
Leeftijd
18+
Incl. servicekosten

NIEUWE CLUBNACHT SLAAT DE BRUG TUSSEN UK GARAGE, HOUSE, HIPHOP EN MEER

Een ode aan de energie en breedte van de moderne sounds uit de UK – clubavond DON’T MIND THE GAP wil een frisse wind brengen. Een nacht die barst van de energie, genre-crossovers en lange sets die selectors in staat stellen zich van hun meest veelzijdige kant te tonen en het experiment op te zoeken. Van soulful UKG en housy sounds met zwoele R&B-vocalen, tot knalharde UK bass, Grime en jungle, DON’T MIND THE GAP slaat de brug. Deze tweede editie verwelkomen we de creatieve, ritmische blends van Eycee en de elektronische hiphop, baszware clubmuziek en breakbeats van Jerrau. Extra speciaal, want de twee zijn weer herenigd in Utrecht na de legendarische Orbit set van 2022.

EYCEE

Als het aankomt op de Britse sound overbrengen naar ons eigen land zit je bij EYCEE zeker goed. In een landschap waarin de grenzen van hip-hop, r&b, dubstep, grime, techno, house en garage de afgelopen jaren steeds meer zijn vervaagd, ontstaan DJ’s als EYCEE die altijd de perfecte mix weten te vinden. Percussies, filthy basslines, hier en daar wat hiphop-vocals en dat alles gepresenteerd met de techniek van een ervaren selector en de energie van een young gun, zoals we allemaal konden zien tijdens Zijn Lowlands-debuut op de Bravo. Ook als producer is EYCEE hard aan de weg aan het timmeren, met verschillende releases, ook op zijn eigen PARDON label, een collectief waarmee hij ook UK-based clubnachten in Amsterdam organiseert en met regelmaat verschillende Britse grootheden naar Amsterdam haalt. Verwacht een uitdagende combinatie van sounds, waar uitdaging zich afwisselt met speelsheid en energie de leidraad is.

JERRAU 

Als Erykah Badu na haar optreden op Down The Rabbit Hole de mic pakt om je set te MC’en doe je iets goed. Manoeuvreren tussen verschillende genres en culturen om zo een aanstekelijke energie naar de dansvloer te brengen, dat is precies wat een DJ-set van Jerrau is. De Surinaams-Nederlandse dj is een vaste prik in het nachtleven van Amsterdam en weet week na week clubs op stelten te zetten. Op de vraag “wat draai je precies?” heeft hij nog steeds geen antwoord, en dat is maar goed ook. We omschrijven het maar als een energieke en eclectische blend ergens in het speelveld tussen soulful housy sounds en knalharde elektronische hiphop, bass, zware clubmuziek en breakbeats. Een geluid waar je je vinger lastig op kunt leggen, maar dat een hele zaal aan het schudden krijgt. Nog niet genoeg voorpret? Check die Keep Hush set even.

Dit vind je vast ook leuk