Home

Dystopische Kringverjaardag

Concert
Datum
vr 12 jan
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Incl. servicekosten
Gepresenteerd door
kunstenaarscollectief Eye

Kunstenaarscollectief host een dystopisch feestje waar jij niet mag ontbreken

Eye, Eye, Eye en we zijn zo blij, iedereen is jarig en dat vieren wij! In 2024 is iedereen een keertje jarig en daarom geven wij een feestje waar jij niet mag ontbreken. Weet je nog de goede oude kringverjaardag? Plakjes kaas en worst, vlaggetjes, hieperdepiep? Kunstenaarscollectief Eye host een progressieve muzikale speeltuin in de setting van een dystopische kringverjaardag.

We nodigen je uit om samen met ons het experiment aan te gaan in geluid, muziek en stilte. Op deze kringverjaardag bestaande uit drie totaal verschillende blokken mixen en matchen we geluid afkomstig uit zelfgebouwde instrumenten en bestaande instrumenten. In het eerste blok brengen we een ode aan de verjaardagsliedjes, begeleid door twee violen, een trommel en een fluit. In het tweede blok onderzoeken we de mogelijkheden van improvisatie verder door middel van jazz en blazers en in het derde blok doorbreken we de grenzen van wat we tot nu toe kennen als muziek op manieren die niemand zich nog kan voorstellen. Sluit je aan bij onze groep van muziekpioniers.

In de zaal zit deze avond een gekke shift; je gaat naar het concert, maar je kan ook het concert zijn! Je hebt geen kennis of ervaring nodig, iedereen kan geluid maken. Maar leun je liever achterover met een biertje in je hand, dan kan dat ook. Je mag altijd aanschuiven op de bank naast Oom Joop voor een goed gesprek of een verhitte discussie. Tijdens deze avond zal een dirigent de compositie in goede of verkeerde banen leiden. Elke mislukking is ons succes en geen experiment is ons te dol. Kom je ook? Neem je instrument mee (we zeggen nog niet wat we gaan doen!).

PS Heb je geen instrument? Geen reden om thuis te blijven! Wij zorgen ook voor instrumenten en andere geluidsbronnen die door iedereen te bespelen zijn.

Dit vind je vast ook leuk