Home

ECO EKKO

Overig
Datum
wo 24 apr
Open
18:00
Aanvang
19:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Klezmagic, EB & VLOED, Mirte van den Bos, Flora Sophi, Odette van Heesbeen, Tiemen Hageman, Loes ten Den, Rosalie Blom, Eros Risiglione (The Plantslator)
incl. servicekosten

EEN MUZIKALE EN POËTISCHE BLIK OP KLIMAATPROBLEMATIEK

Wat voor muziek maken planten? Hoe klinkt de aarde? Wat kunnen we van schimmels leren? En hoe kan EKKO zelf duurzamer worden? In de week van Earth Day (22 april) presenteren we ECO EKKO. Een collectief van vier jonge kunstenaars koppelt op deze avond muzikanten en schrijvers aan elkaar om op een positieve manier licht te schijnen op de klimaatproblematiek. Laat je meevoeren door muzikale poëzie, verbluffende soundscapes, intieme lezingen en een expositie in ons café, en dans je klimaatzorgen eruit met de knallende afsluiter Klezmagic. 

Klezmagic 
Klezmagic is een groep jonge muzikanten die al tien jaar lang de Amsterdamse straten kleurt met hun Balkan- en Klezmermuziek. Verwacht schellende klarinetten, zwierige loopjes, swingende verhalen, en dat alles op een altijd dansbare beat. Een voor Klezmagic-kenners welbekend feest waarin zorgen en schoenzolen verdwijnen.

EB & VLOED 
EB & VLOED is een Nederlandstalige folkband die poëzie en muziek verbinden. Waan je weg in een intieme muzikale wereld waarin de overvloedige en schralere tijden van het bestaan worden bezongen. Voor fans van Spinvis, Eefje de Visser en Sufjan Stevens.

Mirte van den Bos
Mirte van den Bos (she/her) is performer en beeldend kunstenaar. Door middel van verschillende media neemt ze je mee naar een wereld waarin de droom de waarheid is, de dagelijkse realiteit bol staat van magie en de natuur volop in iedere molecuul bloeit. Haar poëzie-debuut EP “Alles Trilt” is nu te beluisteren op Spotify.

Flora Sophi
Elektronische texturen en fragiele soundscapes: avant-pop artiest Flora Sophi creëert ontroerende verhalen die de luisteraar uitnodigen. Met haar heldere stem begeleid door sinistere synths en stuwende beats, ontstaat een constant spanningsspel tussen licht en donker. Na enkele jaren in Berlijn te hebben gewoond, is Flora Sophi nu terug in haar geboortestad Amsterdam. Geïnspireerd door deze twee creatieve steden, brengt haar muziek invloeden van pop, jazz en elektronica samen.

Odette van Heesbeen 
Odette van Heesbeen (1998) schrijft om zich af te zetten tegen het antropocentrische denkkader, waarbij ze zich verdiept in het gebrek aan taal voor gevoelens rondom ecologie en haar relatie tot het meer-dan-menselijke. Daarnaast experimenteert ze met biologisch materiaal en het groeien van slijmzwammen. Ze is onderdeel van schrijverscollectief Wildgewelf.

Tiemen Hageman
Tiemen Hageman is schrijver en podcastmaker. Zijn werk gaat over klimaatverandering, activisme, eenzaamheid en identiteit. In 2023 studeerde hij af van Creative Writing aan ArtEZ Arnhem met de novelle Geef de dag een naam. Tijdens ECOEKKO doet hij verslag van zijn ervaringen bij Extinction Rebellion.

Loes ten Den en Rosalie Blom
Loes ten Den is interdisciplinair kunstenaar en muzikant. Ze houdt zich bezig met het hervertellen van het verhaal van mens en natuur. Rosalie Blom is schrijver, filmmaker en cultuurwetenschapper (BA). Samen maken ze visueel, muzikaal en poëtisch werk en richtte ‘BLAD festival’ op, een podium & broedplaats voor kunstenaars die een inkijk bieden in een natuur- en cultuurrijke toekomst

Eros Risiglione
Eros Risiglione creëert meeslepende ervaringen waarin natuur en technologie samensmelten, met de nadruk op sensorische betrokkenheid en ecologisch bewustzijn. Geïnspireerd door de vindingrijkheid van zijn grootvader, maakt hij gebruik van lokale materialen en duurzaam ontwerp, waardoor synthetisch-organische grenzen vervagen.

Deze avond is voortgekomen uit een open call van ‘EKKO Te Koop’, waar we ruimte maken voor nieuwe initiatieven in onze zaal. Meer informatie en het inschrijfformulier staan op onze website, de deadline van de open call eindigt op 17 maart 23:59 uur.