Home

Freaky Dancing x Tweetakt

Dorpsstraat 3, PNEM & meer

Concert
Datum
za 24 jun 23
Open
20:00
Aanvang
20:00
Locatie
Gratis toegang

New wave, krautrock en elektronica versmelten met beeldende kunst

Na een uitverkochte derde editie afgelopen april slaat Freaky Dancing de handen ineen met het gratis toegankelijke theater- en muziekfestival Tweetakt. Op de Neude cureert Freaky Dancing een energiek, out of the box avondprogramma waarin new wave, krautrock en elektronica versmelten met beeldende kunst.

Dorpsstraat 3
De muziek van Dorpsstraat 3 balanceert tussen postpunk en synthwave, maar haalt inspiratie uit verschillende soorten muziek die zowel geografisch als in tijd uit hele verschillende plekken vandaan komen, van Kraftwerk en Grauzone tot de Anatolische rockmuzikant Erkin Koray. Soms lijkt het alsof deze invloeden altijd al samen hoorden en soms word je erdoor in de war gebracht. Op die manier vertelt Dorpsstraat 3 verhalen die je nog niet gehoord hebt.

PNEM
De vierkoppige band PNEM brengt motorisch gedreven, met fuzz doordrenkte grooves naar het podium. Hun dromerige, elektronische jams maken dat je ofwel wilt dansen of wegzweeft naar een andere realiteit. Met een zorgvuldige puls neemt PNEM je mee op een sonische reis langs bulderende snelwegen en het gehuil van industriële machines.

Lennart de Neef
In zijn werk refereert de Utrechtse beeldend kunstenaar Lennart de Neef graag aan alledaagse objecten uit de publieke ruimte. Hij vervormt hun herkenbare voorkomen en creëert daardoor een eigen universum waarin de objecten haast voelen als personages in De Neefs fictionele realiteit. Zijn werk was eerder te zien op de tweede editie van Freaky Dancing in WAS., maar ook in De School, Kunsthal Kloof en het Centraal Station.

Berg & Beuk
Berg & Beuk staat voor tegendraads, paradoxaal en net even anders. Dit duo draait punk met drumcomputers en traditionals in een nieuw jasje, oftewel: de sweet spot tussen gekke melodieën, krakende verrassingen en genre-botsingen.

Kathag
Katja Hagenbeuk vindt in haar brede arsenaal aan mp3’s en vele gb’s aan muzikale kennis precies de oddball tunes tussen leftfield pop, new wave, elektronica, grooves en clubby anthems om haar publiek mee te nemen. Dat kan zo gitaargecentreerd klinken als de Casbah op Best Kept Secret, of zo eclectisch als de ArmadiLLow op Lowlands. Dat het quirky, melodisch, decennia-overreikend en eigenzinnig gaat worden, is een zekerheid. Soms hoor je haar samen met Berg als het duo Berg & Beuk, maar nu waagt ze zich solo aan een muzikale klim als Kathag tijdens deze Freaky Dancing-special.

Dit vind je vast ook leuk