Home

Doomstad: GGGOLDDD

+ Otay:onii + Ontaard

Concert
Datum
zo 10 mrt
Open
19:00
Aanvang
19:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Amenra, Big|Brave, A.A.
Incl. servicekosten
Gepresenteerd door
EKKO, Tivolivredenburg & NEVER MIND THE HYPE

ROTTERDAMMERS NEMEN JE MEE NAAR HUIVERINGWEKKENDE EN BLOEDMOOIE DUISTERNIS

Zowel huiveringwekkend als bloedmooi: GGGOLDDD vat posttraumatische stress in muzikale vertellingen waarvan je haren overeind gaan staan. Met een combinatie van black metal, industrial, heavy rock en popinvloeden neemt deze Rotterdamse eigenzinnige band luisteraars mee naar een duistere wereld, maar wel eentje met een hoopvolle gloed aan de horizon. Waar de eerste platen van de band net zo heavy, maar meer gitaargedreven waren, zoeken ze op hun meest recente album ‘This Shame Should Not Be Mine’ een meer elektronisch geluid op. Maar nog indrukwekkender is het verhaal dat zangeres Milena Eva ermee vertelt; het is een diep emotioneel stuk over het grootste trauma van haar leven. De band schreef het album eigenlijk als speciale compositie voor een optreden tijdens de corona-editie van Roadburn in 2021, en het werd de meest bekeken en besproken show van het festival. Drie jaar na dit sleutelmoment in hun carrière brengt de heavy rockband een langverwacht bezoek aan EKKO tijdens een nieuwe editie van Doomstad.

Support: Otay:onii
Lane Shi, de frontvrouw van Elizabeth Colour Wheel, is een ware geluidskunstenaar en treedt op onder de noemer otay:onii. Met haar muziek smelt ze elektronica, ambient, geluidscollages of zelfs ruwe noise samen om een unieke expressie te creëren. Haar grote bereik en controle over haar eigen stem vormen het samen tot een adembenemende performance.

Support: Ontaard
De Utrechtse post-metalband Ontaard combineert heavy gitaarklanken met gruizige vocals. De muziek van Ontaard bestaat uit zowel eerlijke als wanhopige teksten waarin de band hun liefde voor melodie weet vast te houden. In hun muziek gaan ze in op diepgaande en emotionele thema’s, zoals vervreemding voelen in een kapitalistische samenleving, maar ook als gevolg van mishandeling.

Dit vind je vast ook leuk