Home

Iftar: Palestijnse Keuken

Overig, Donatie
Datum
za 6 apr
Open
19:00
Aanvang
20:00
Locatie

Iftar voor Palestina in samenwerking met De Voorkamer

De huidige ondenkbare omstandigheden in Gaza vragen om directe actie. Het minste wat we kunnen doen is al onze inspanningen inzetten om geld in te zamelen voor onze vrienden en familie in Gaza. Doe mee aan onze Iftar voor Palestina, deze keer bij EKKO, met een marktplaats om goederen te kopen die door Utrechters zijn gemaakt om Gaza nog meer te steunen en een spoken word optreden. Inschrijven kan via deze link. Iedereen is welkom!

Al je donaties gaan naar de Palestijnse burgers van Gaza. Voor deze avond zullen we het ingezamelde geld verdelen over een directe verbinding binnen Gaza en de UNRWA.

Palestine Kitchen wordt gerund door Wisam (Syrië) en Atef (Gaza, Palestina): Atef werd in 1951 geboren in Gaza, verhuisde later naar Syrië en trouwde met Wisam. In 2012 vluchtten ze voor de onderdrukking van het Syrische regime terug naar Gaza. Ze herenigden zich met Atefs familie en maakten veel nieuwe vrienden en ze openden een winkeltje om Syrisch/Palestijns eten te verkopen. In 2014 sloopte Israël hun winkel en huis, hier begon hun reis naar Utrecht. Tegenwoordig doen Atef en Wisam veel vrijwilligerswerk, ze koken voor ouderen. Via dit evenement willen ze hun familie en vrienden in Gaza helpen.

Programma:
19:00 – deuren open
20:00 – spoken word, eten en een marktje in het café
21:50 – einde

Dit evenement is een samenwerking van De Voorkamer, EKKO, Kadigia Farah en natuurlijk Atef, Wisam en hun zoon, Sameh.