Home

Iguana Death Cult

+ Real Farmer

Concert
Datum
za 20 mei 23
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Parquet Courts, Oh Sees, Shame
Incl. servicekosten

Rotterdammers brengen garagepunk met new wave-, kraut- en disco-invloeden

Hou je vast, want voor je het weet ben je meegevoerd door de muzikale wervelwind genaamd Iguana Death Cult. Dit vijftal uit Rotterdam begon als een garagepunkband, maar wist daarin te evolueren: er kwamen steeds meer invloeden van new wave, krautrock, soul en disco bij kijken. Hypnotiserende surfmelodieën en fuzzklanken maken van deze band het dansbare gevaarte dat ze zijn. Zo ook live, vol kolkende moshpits en onuitputtelijke energie.

Support: Real Farmer
Begonnen als punktrio in 2018, is Real Farmer sindsdien uitgegroeid tot een onstuimig en eigenzinnig postpunkviertal. De band haalt invloeden uit de intensiteit die hedendaagse punk en blues drijft. De intuïtieve manier van schrijven geeft hun muziek zijn kenmerkende, onrustige geluid. 

Let op: vanaf 1 mei 2023 verkoopt EKKO tickets via ons nieuwe ticketingsysteem Stager. Heb je voor 1 mei 2023 een ticket gekocht, dan heb je een Paylogic-ticket in bezit. Deze tickets blijven gewoon geldig en bieden toegang tot EKKO voor aankomende shows.

Poster van Boaz van den Berg

Boaz: "Wat ik vet vind aan Iguana Death Cult is dat ze invloeden pakken van verschillende genres die ik luister zoals krautrock en punk. Verder vind ik het nice dat je Iguana Death Cult zowel kan luisteren in een relaxte setting als in een energieke omgeving zoals bij een concert. Ook een grappig feitje is dat de band erg fan is van ABBA, al heb ik die invloeden nog niet helemaal teruggevonden".

15 feb

‘Sensory Overload’ nieuwe release Iguana Death Cult

Dit vind je vast ook leuk