Home

Jen Cloher

+ Hachiku

Concert
Datum
za 17 jun 23
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Angel Olsen, Big Thief, The Weather Station
incl. servicekosten

Folk met een punkrandje van Australisch DIY-boegbeeld

Jen Cloher wordt gezien als het punkboegbeeld binnen de DIY-muziekscene van Melbourne. Dit is mede dankzij haar uitgesproken en overtuigende politieke stem, waarmee ze zich hardmaakt voor de kunstwereld en haar platenlabel Milk!-Records (dat ze oprichtte met diens toenmalige vrouw Courtney Barnett). Diens stem en fascinerende levensverhaal zijn ook de input voor haar teksten, die scherp, grappig en poëtisch worden verteld door haar fijne, lome stemgeluid. The Independent doopte hen daarom al tot ‘a modern day Patti Smith’. Vorig jaar kwam het vierde album uit. Een plaat vol folkliedjes met een punkrandje, die volgens Cloher zelf een eerlijke ode aan muziek, liefde en Australië vormen.

Support: Hachiku
Hachiku is het project van de Duits-Australische producer Anika Ostendorf die droompop met een avant-gardistische twist schrijft en produceert. Oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland, verhuisde ze naar Melbourne en vond ze zowel een baan als een muziekgemeenschap bij Milk! Records en breidde haar slaapkamerproject uit tot een band.
Sinds het uitbrengen van haar titelloze debuut-EP in 2017, heeft Hachiku haar aanstekelijke melodieën, structureel gitaarspel en glinsterende geluidsmuren over de hele wereld gespeeld met verschillende artiesten in de VS, EU, en Australië.

Let op: vanaf 1 mei 2023 verkoopt EKKO tickets via ons nieuwe ticketingsysteem Stager. Heb je voor 1 mei 2023 een ticket gekocht, dan heb je een Paylogic-ticket in bezit. Deze tickets blijven gewoon geldig en bieden toegang tot EKKO voor aankomende shows. 

19 jun

Jen Cloher in EKKO

16 jun

Get to know: Jen Cloher

Dit vind je vast ook leuk